Inspiratie

Curriculum

MATTERS

MATTERS is a platform to watch, read and listen to stories for and by students. All content are created in cooperation with the Creative Business course at NHL Stenden. They make content that really matters!

Curriculum

Inspiratie- document voor het voortgezet onderwijs

Voor onderwijzers en onderwijsmakers hebben wij in samenwerking met Vereniging Circulair Friesland een inspiratiedocument voor het voortgezet onderwijs opgesteld, om ze middels het document boordevol inspiratie te inspireren ook met een activiteit mee te doen aan de Week van de Circulaire Economie van 7 t/m 12 februari 2022.

Omgeving

DuurzameStudies.nl

Bereid jezelf voor op een carrière met impact door je studie te richten op duurzaamheid. Op DuurzameStudies.nl vind je meer dan 70 Nederlandse studies en opleidingen over groene thema’s. Wie weet studeer jij straks een betekenisvolle studie en bouw je je skillset voor de 21e eeuw!

Curriculum

SDGs@school

SDGs@school is een website die is ontwikkeld om scholen te helpen bij het integreren van de SDGs in een duurzame schoolwerking. Door middel van verschillende tools, gefaciliteerd door MOS en Route 2030. Op die manier hoopt MOS bij te dragen aan SDG 4 ‘kwaliteitsvol onderwijs’.

Didactiek

SPARK-praatplaat

Wat mag de wereld van het Friese onderwijs verwachten? Veertig mensen uit alle lagen van het onderwijs, mensen van bedrijven en overheden en jongeren komen bij elkaar om boven tafel te krijgen waar we over 10 jaar met het onderwijs in Friesland willen staan. Dit resulteert tot een praatplaat die in veel personeelskamers is terug te vinden.

Curriculum

SDG impactmeter

In samenwerking met Vereniging Circulair Friesland, heeft SPARK the Movement een SDG impactmeter ontworpen voor basisscholen tijdens de SDG XXL Action weken, maar is voor iedereen te gebruiken. Deze is zo gemaakt, dat elk doel met ‘Wat doen we al?’ en ‘Wat zouden we nog meer/beter willen doen?’ op A4 af te drukken zijn. Deze kan je dan ophangen en als een meetlint naast elkaar. Download hier het bestand om zelf ermee aan de slag te gaan!

Omgeving

Vind hier je stage in SDGs

De stageperiode is het perfecte moment om studenten kennis te laten maken met toekomstgerichte bedrijven die werken aan de SDGs. Zo leren zij in de praktijk wat de SDGs inhouden en hoe zij daar zelf impact op kunnen hebben. Niet alleen vandaag, maar ook in de rest van hun carrière.

SDGs On Stage helpt studenten met het vinden van een duurzame stage. Zij bieden een overzicht van duurzame stages met impact in heel Nederland!

Didactiek

SPARK SDG kompas

Samen met de Meest Duurzame Docent MBO, Marjan Nijenbanning, werd het SPARK SDG Kompas ontwikkeld. Vind hier het SPARK SDG Kompas en hoe je het op verschillende manieren in de praktijk kunt inzetten.

Wil je ook een SPARK SDG Kompas in jouw lokaal, met jullie logo er op? Geef ons dan een seintje!

Curriculum

SDGs overzichtsrapport

Wat weet jij al over de SDG’s (Sustainable Development Goals)? Wist je dat de SDG’s allemaal eigen subdoelen heeft? In dit document, vind je alle SDG’s met de bijbehorende subdoelen onder elkaar, zoals ze zijn opgesteld door de VN (2015).

Curriculum

SDG Kickstarter-training

De zeventien Sustainable Development Goals van de VN – vrijwel alle organisaties weten dat ze er ‘iets’ mee moeten. Maar wat? Brainfuel heeft een SDG Kickstarter-training ontworpen om dat te ontdekken.