Inspiratie

Omgeving

Vind hier je stage in SDGs

De stageperiode is het perfecte moment om studenten kennis te laten maken met toekomstgerichte bedrijven die werken aan de SDGs. Zo leren zij in de praktijk wat de SDGs inhouden en hoe zij daar zelf impact op kunnen hebben. Niet alleen vandaag, maar ook in de rest van hun carrière.

SDGs On Stage helpt studenten met het vinden van een duurzame stage. Zij bieden een overzicht van duurzame stages met impact in heel Nederland!

Didactiek

SPARK SDG kompas

Samen met de Meest Duurzame Docent MBO, Marjan Nijenbanning, werd het SPARK SDG Kompas ontwikkeld. Vind hier het SPARK SDG Kompas en hoe je het op verschillende manieren in de praktijk kunt inzetten.

Wil je ook een SPARK SDG Kompas in jouw lokaal, met jullie logo er op? Geef ons dan een seintje!

Curriculum

SDGs overzichtsrapport

Wat weet jij al over de SDG’s (Sustainable Development Goals)? Wist je dat de SDG’s allemaal eigen subdoelen heeft? In dit document, vind je alle SDG’s met de bijbehorende subdoelen onder elkaar, zoals ze zijn opgesteld door de VN (2015).

Curriculum

SDG Kickstarter-training

De zeventien Sustainable Development Goals van de VN – vrijwel alle organisaties weten dat ze er ‘iets’ mee moeten. Maar wat? Brainfuel heeft een SDG Kickstarter-training ontworpen om dat te ontdekken.

Curriculum

Stichting Technotrend

Stichting Technotrend verzorgt programma’s, projecten en workshops voor Primair Onderwijs (PO), Voortgezet Onderwijs (VO) en andere groepen jongeren zoals BuitenSchoolse Opvang (BSO) en Middelbaar BeroepsOnderwijs (MBO). Daarnaast doet Stichting Technotrend actieonderzoek in samenwerking met verschillende onderzoeksorganisaties.

Curriculum

ZimSurf

Dit onderwijsprogramma is voor het VO. Met ZimSurf willen zij leerlingen bewuster maken over het leven in Zimbabwe, met name de stad Mutare. Dit doen zij door middel van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Curriculum

Natuurstad

Er is in de natuur heel veel te beleven. Natuurstad helpt jou graag een stukje van die natuur te ontdekken, gewoon in of vlakbij jouw eigen huis! Bekijk de filmpjes op de website maar eens. Bij elk filmpje zit ook een leuke opdracht voor jou. Deel jouw resultaten met #ontdekjebuiten!

Curriculum

De Klyster

De Klyster is het Natuur en Milieu Educatie (NME) centrum voor educatie in natuur en duurzaamheid voor het basisonderwijs in noord-oost Friesland.

Curriculum

Perfect Earth

Voor kinderen van 7 -12 jaar: Perfect Earth lanceerde in november 2020 haar eerste tijdschrift. Per editie bieden zij 40 pagina’s aan uitdagende puzzels, quizzen, weetjes en informatie over bijzondere dieren en hun leefomgeving.

Maar ook kleurplaten, spellen, moppen en stripverhalen.
Zo combineren zij leuk en leerzaam met elkaar en betrekken ze kinderen op passende wijze bij belangrijke maatschappelijke thema’s.

Bedrijfsvoering

Circulair doen en denken

In deze terug te bekijken Masterclass, ‘De regionale aanpak werkt, door Vereniging Circulair Friesland en SPARK the movement, is te zien hoe Circulair Friesland is ontstaan. Daarnaast worden de integrale ontwerpprincipes voor een circulaire economie en andere voorbeelden belicht.

Hier is een naslagwerk erover te lezen, geschreven in nauwe samenwerking met Metabolic.

Tevens is er een verkort fragment waarin alleen de 5 uitgangspunten voor circulair ontwerpen worden uitgelegd. Het 5e uitgangspunt benadrukt het belang om elk product te baseren op 7 pijlers. Dit model geeft weer welke 7 pijlers dit zijn.