Inspiratie

Curriculum

SDGs@school

SDGs@school is een website die is ontwikkeld om scholen te helpen bij het integreren van de SDGs in een duurzame schoolwerking. Door middel van verschillende tools, gefaciliteerd door MOS en Route 2030. Op die manier hoopt MOS bij te dragen aan SDG 4 ‘kwaliteitsvol onderwijs’.

Curriculum

SPARK-praatplaat

Wat mag de wereld van het Friese onderwijs verwachten? Veertig mensen uit alle lagen van het onderwijs, mensen van bedrijven en overheden en jongeren komen bij elkaar om boven tafel te krijgen waar we over 10 jaar met het onderwijs in Friesland willen staan. Dit resulteert tot een praatplaat die in veel personeelskamers is terug te vinden.

Curriculum

SDG impactmeter

In samenwerking met Vereniging Circulair Friesland, heeft SPARK the Movement een SDG impactmeter ontworpen voor basisscholen tijdens de SDG XXL Action weken, maar is voor iedereen te gebruiken. Deze is zo gemaakt, dat elk doel met ‘Wat doen we al?’ en ‘Wat zouden we nog meer/beter willen doen?’ op A4 af te drukken zijn. Deze kan je dan ophangen en als een meetlint naast elkaar. Download hier het bestand om zelf ermee aan de slag te gaan!

Omgeving

Vind hier je stage in SDGs

De stageperiode is het perfecte moment om studenten kennis te laten maken met toekomstgerichte bedrijven die werken aan de SDGs. Zo leren zij in de praktijk wat de SDGs inhouden en hoe zij daar zelf impact op kunnen hebben. Niet alleen vandaag, maar ook in de rest van hun carrière.

SDGs On Stage helpt studenten met het vinden van een duurzame stage. Zij bieden een overzicht van duurzame stages met impact in heel Nederland!

Didactiek

SPARK SDG kompas

Samen met de Meest Duurzame Docent MBO, Marjan Nijenbanning, werd het SPARK SDG Kompas ontwikkeld. Vind hier het SPARK SDG Kompas en hoe je het op verschillende manieren in de praktijk kunt inzetten.

Wil je ook een SPARK SDG Kompas in jouw lokaal, met jullie logo er op? Geef ons dan een seintje!

Curriculum

SDGs overzichtsrapport

Wat weet jij al over de SDG’s (Sustainable Development Goals)? Wist je dat de SDG’s allemaal eigen subdoelen heeft? In dit document, vind je alle SDG’s met de bijbehorende subdoelen onder elkaar, zoals ze zijn opgesteld door de VN (2015).

Curriculum

SDG Kickstarter-training

De zeventien Sustainable Development Goals van de VN – vrijwel alle organisaties weten dat ze er ‘iets’ mee moeten. Maar wat? Brainfuel heeft een SDG Kickstarter-training ontworpen om dat te ontdekken.

Curriculum

Stichting Technotrend

Stichting Technotrend verzorgt programma’s, projecten en workshops voor Primair Onderwijs (PO), Voortgezet Onderwijs (VO) en andere groepen jongeren zoals BuitenSchoolse Opvang (BSO) en Middelbaar BeroepsOnderwijs (MBO). Daarnaast doet Stichting Technotrend actieonderzoek in samenwerking met verschillende onderzoeksorganisaties.

Curriculum

ZimSurf

Dit onderwijsprogramma is voor het VO. Met ZimSurf willen zij leerlingen bewuster maken over het leven in Zimbabwe, met name de stad Mutare. Dit doen zij door middel van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Curriculum

Natuurstad

Er is in de natuur heel veel te beleven. Natuurstad helpt jou graag een stukje van die natuur te ontdekken, gewoon in of vlakbij jouw eigen huis! Bekijk de filmpjes op de website maar eens. Bij elk filmpje zit ook een leuke opdracht voor jou. Deel jouw resultaten met #ontdekjebuiten!