Inspiratie

Curriculum

GrowWizzKid

Ondanks veel actuele voorlichting eten de meeste kinderen onvoldoende gezond voedsel. Onderzoek heeft uitgewezen dat zelf kweken resulteert in het beter eten van groenten! Om gezonde voeding op uitdagende en prikkelende manier structureel in het onderwijs aan te bieden, is er GrowWizzKid voor het PO en VO.

Curriculum

Woordenboek ‘Circulaire economie’

NEderlandse Norm (NEN) heeft een geheel gratis doorzoekbaar woordenboek gelanceerd voor de “circulaire economie”. Daar waar mogelijk zijn de woorden gekoppeld aan normen. Klik hier om naar het woordenboek te gaan.

Omgeving

Vind hier je stage in SDGs

De stageperiode is het perfecte moment om studenten kennis te laten maken met toekomstgerichte bedrijven die werken aan de SDGs. Zo leren zij in de praktijk wat de SDGs inhouden en hoe zij daar zelf impact op kunnen hebben. Niet alleen vandaag, maar ook in de rest van hun carrière.

SDGs On Stage helpt studenten met het vinden van een duurzame stage. Zij bieden een overzicht van duurzame stages met impact in heel Nederland!

Curriculum

Klimaathelpdesk

Klimaathelpdesk is een platform waarop wetenschappers op al je vragen over klimaatverandering een antwoord geven.

Curriculum

Duurzaamheid.nl

Op duurzaamheid.nl is een overzicht aan initiatieven, organisaties, mensen, voorbeelden en kennis rondom duurzaamheid tot in de essentie. Via deze onafhankelijke community is er ruimte om verder te groeien, om te vragen en om te delen. Vraag en aanbod komen samen.

Curriculum

Inspiratie- document Circular Skills

De Nederlandse overheid wil in 2050 geen bouwafval meer creëren en uitputbare grondstoffen zo min mogelijk gebruiken. Hierdoor zal de bouw en installatiesector er de komende 10 jaar heel anders uit gaan zien. Het wordt een circulaire economie en die komt er in hoog tempo aan.

Dit Inspiratiedocument Circular Skills is voor het VMBO om daarbij te helpen. Het wil laten zien wat er allemaal mogelijk is met circular skills in de klas en geeft daarvoor ideeën, voorzetten, waarop je zelf verder kan bouwen.

Curriculum

Pathways to a Peoples Economy

Handige toolkit voor allerlei maatschappelijke innovaties – op je werk, in je buurt, over finance en over herstelwerkzaamheden aan onze planet.

Curriculum

Kurzgesagt: korte educatieve filmpjes (ENG)

YouTube-kanaal met meer dan 90 korte filmpjes en 12 miljoen volgers; richt zich op het maken van toegankelijke educatieve video’s met het doel kennis te verspreiden over natuurwetenschappelijke onderwerpen en maatschappelijke problemen.

O.a.
Who is responsible for climate change?
Relative to absolute sustainability (4 filmpjes)
Plastic pollution

Omgeving

Transitie in beeld

In dit korte filmpje wordt de transitie naar verandering heel leuk weergegeven aan de hand van pinguïns!

Curriculum

Schooldag van de Duurzaamheid

Elk schooljaar kan een basisschool zich aanmelden voor de Schooldag van de Duurzaamheid die in oktober gelijk loopt met de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. Dit jaar valt dat in het weekend, waardoor het op 9 oktober wordt gehouden.

De gemeente die de meest inspirerende dag organiseert, wint de ‘meest inspirerende Global Goals gemeente’-award.

Deelname is zonder kosten en meedoen kan op twee manieren, via:
1. de landelijke Voorleesactie op 9-10-2020 en/of
2. een doe-programma van een halve schooldag.