Inspiratie

Curriculum

Stichting Technotrend

Stichting Technotrend verzorgt programma’s, projecten en workshops voor Primair Onderwijs (PO), Voortgezet Onderwijs (VO) en andere groepen jongeren zoals BuitenSchoolse Opvang (BSO) en Middelbaar BeroepsOnderwijs (MBO). Daarnaast doet Stichting Technotrend actieonderzoek in samenwerking met verschillende onderzoeksorganisaties.

Curriculum

ZimSurf

Dit onderwijsprogramma is voor het VO. Met ZimSurf willen zij leerlingen bewuster maken over het leven in Zimbabwe, met name de stad Mutare. Dit doen zij door middel van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Curriculum

Natuurstad

Er is in de natuur heel veel te beleven. Natuurstad helpt jou graag een stukje van die natuur te ontdekken, gewoon in of vlakbij jouw eigen huis! Bekijk de filmpjes op de website maar eens. Bij elk filmpje zit ook een leuke opdracht voor jou. Deel jouw resultaten met #ontdekjebuiten!

Curriculum

De Klyster

De Klyster is het Natuur en Milieu Educatie (NME) centrum voor educatie in natuur en duurzaamheid voor het basisonderwijs in noord-oost Friesland.

Curriculum

Perfect Earth

Voor kinderen van 7 -12 jaar: Perfect Earth lanceerde in november 2020 haar eerste tijdschrift. Per editie bieden zij 40 pagina’s aan uitdagende puzzels, quizzen, weetjes en informatie over bijzondere dieren en hun leefomgeving.

Maar ook kleurplaten, spellen, moppen en stripverhalen.
Zo combineren zij leuk en leerzaam met elkaar en betrekken ze kinderen op passende wijze bij belangrijke maatschappelijke thema’s.

Bedrijfsvoering

Circulair doen en denken

In deze terug te bekijken Masterclass, ‘De regionale aanpak werkt, door Vereniging Circulair Friesland en SPARK the movement, is te zien hoe Circulair Friesland is ontstaan. Daarnaast worden de integrale ontwerpprincipes voor een circulaire economie en andere voorbeelden belicht.

Hier is een naslagwerk erover te lezen, geschreven in nauwe samenwerking met Metabolic.

Tevens is er een verkort fragment waarin alleen de 5 uitgangspunten voor circulair ontwerpen worden uitgelegd. Het 5e uitgangspunt benadrukt het belang om elk product te baseren op 7 pijlers. Dit model geeft weer welke 7 pijlers dit zijn.

Curriculum

Lesmateriaal biobased economy

Lesmateriaal biobased economy voor het basisonderwijs, van Center of Expertise Biobased Economy (CoE BBE). Proeven en onderzoekjes doen naar natuurlijke grondstoffen en leren kennis toe te passen.

Curriculum

GrowWizzKid

Ondanks veel actuele voorlichting eten de meeste kinderen onvoldoende gezond voedsel. Onderzoek heeft uitgewezen dat zelf kweken resulteert in het beter eten van groenten! Om gezonde voeding op uitdagende en prikkelende manier structureel in het onderwijs aan te bieden, is er GrowWizzKid voor het PO en VO.

Curriculum

Woordenboek ‘Circulaire economie’

NEderlandse Norm (NEN) heeft een geheel gratis doorzoekbaar woordenboek gelanceerd voor de “circulaire economie”. Daar waar mogelijk zijn de woorden gekoppeld aan normen. Klik hier om naar het woordenboek te gaan.

Curriculum

Klimaathelpdesk

Klimaathelpdesk is een platform waarop wetenschappers op al je vragen over klimaatverandering een antwoord geven.