Be a Spark, join the movement!

In Friesland hebben we een droom. Samen bouwen we aan een duurzame, circulaire wereld. Overal zijn initiatieven te vinden van mensen die verder kijken dan de dag van vandaag en die zorg dragen voor zichzelf, anderen en de aarde.

SPARK stimuleert deze beweging in het onderwijs. Bekijk de Eregalerij om te zien wat er al gebeurt en sluit aan door ook jouw initiatief toe te voegen!

Play

Bouw mee!
Bekijk de video

Hoe doe ik mee?

SPARK is er voor docenten, directeuren, conciërges, onderwijsassistenten, beleidsmakers en bestuurders, kortom, voor iedereen die bezig is om onderwijs te maken!

Meedoen kan op drie manieren
1. Voeg jullie initiatief toe aan de Eregalerij
2. Verdien een Spark Award door met je team de Zelfscan te doen
3. Vraag gratis 2 uur ondersteuning aan door Contact op te nemen

Play

Bekijk de video

Wat is Spark?

Spark is een initiatief van Vereniging Circulair Friesland. Naast onderwijs zijn er ook aanjagers actief op thema's als mobiliteit, voedsel, energie, landbouw, water, enz. Bedrijven, overheden en scholen werken samen aan de 17 Duurzame Werelddoelen van de VN.

Spark is trots op de internationale naam die jongeren met ons bedachten. Elk vuur begint met een vonk, we starten in Friesland en sluiten aan op de wereldwijde beweging van mensen die zich inzetten voor positieve verandering.

Aan welke doelen lever jij een bijdrage?
Voeg hier jouw Spark toe
Pijltje Friese Sparks Teller: 523
Eregalerij Zoeken op:
Spark#nov’18 Stellingwerf College
Stellingwerf College
Kwaliteitsonderwijs
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Anja Ubbens

Het Stellingwerf College kreeg in nov 2018 de eerste Spark of the Month uitgereikt vanwege het feit dat ze leerlingen structureel stimuleren om duurzaam...
"
The more clearly we can focus our attention on the wonders and realities of the universe about us, the less taste we shall have for destruction."

David Attenborough

Friese Poort bouwt waterstofauto
Friese Poort
Mechatronica
Betaalbare en duurzame energie
Duurzame steden en gemeenschappen
Industrie, innovatie en infrastructuur
Klimaatactie

Roeland Westra

Vijfentwintig studenten bouwden samen met Frisian Motors en Holthausen een waterstofauto, in het kader van de Elfwegentocht
Jeugd wekt op de dansvloer energie op
Plataanschool en NHL Stenden
Industrie, innovatie en infrastructuur

Plataanschool

Dansen op een vloer die energie opwekt, en zwerfafval verwerken tot leuke sleutelhangers. Duurzaamheid kan leuk zijn, is de boodschap van Dans je wijk...
1 51 52 53
meer Sparks!
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu