Together for the future

Rijksuniversiteit Groningen, campus Fryslan • Hanneke Slob
Duurzame steden en gemeenschappen
Ongelijkheid verminderen

“Samen voor de Toekomst.” Met die woorden roept de studentengroep ConnAct van RUG Campus Fryslân senioren uit Friesland op om zich in te zetten voor duurzaamheid. ConnAct wil senioren en jongvolwassenen uit verschillende generaties bij elkaar brengen om met samen oplossingen te vinden voor een duurzame toekomst. De veranderingen van morgen moeten niet alleen vanuit de jongere generaties komen, want juist de oudere generaties hebben heel veel toe te voegen aan deze discussie en om meer verbinding te creëren. En precies om die reden is ConnAct in het leven gebracht.

Na het winnen van de prestigieuze Hans Adriaansens Student Initiative Awards, kwam de organisatie in actie om hun plannen in werkelijkheid te zetten. Helaas moest er veel veranderen door COVID-19 . Desondanks is Hanneke Slob van de organisatie nog steeds even gedreven om haar plannen door te zetten; “Ouderen moeten niet alleen betrokken worden in de duurzaamheidstransitie, maar ook het gevoel krijgen dat ze een stem hebben.”

ConnAct gaat nu digitaal via Zoom jongeren en senioren verbinden en heeft daarbij aantal doelen voor ogen; Ouderen duurzaamheid ambassadeurs laten worden, lokaal hun stem uit laten brengen doormiddel van een lokale actie, verbinding tussen generaties creëren en isolatie van ouderen aanpakken door wekelijks (online) af te spreken met de groep.

ConnAct gaat officieel 8 oktober van start met de eerste testgroep. Er zal drie keer een cursus van twee uur worden gegeven op 8 oktober, 15 oktober en 22 oktober. Tijdens de gespreken wordt er gesproken over verschillende thema’s zoals; het effect van klimaatverandering op senioren, de toekomst van Friesland, en lokale verandering. Wanneer de gesprekken een succes zijn wordt er gekeken waar er nog ruimte is voor eventuele aanpassingen en opschaling.

Wij wensen de organisatie van Connact en alle deelnemers heel veel succes! Senioren die mee willen doen, kunnen contact opnemen via connact.explore@gmail.com.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu