Tentoonstelling 3 juni – 1 juli 2022: Afval Architecten van de Toekomst & Verbeelding Werelddoelen

Burgerschool & CSG Liudger • Wini Weidenaar
Duurzame steden en gemeenschappen
Verantwoorde consumptie en productie

Tentoonstelling ‘Afvalarchitecten van de Toekomst’
Vanaf vandaag 3 juni is er een mini tentoonstelling van twaalf kunstwerken van kinderen uit groep 5 & 6 van de Burgerschool Dokkum in De Kanselarij in Leeuwarden te zien. Noor Kuiper opende samen met Sietse Hofstede van Omrin de tentoonstelling. Alle vijftig leerlingen die gewerkt hebben aan de kunstwerken waren aanwezig. De werken zijn gemaakt van ‘afval’ of eigenlijk de grondstoffen van de toekomst.

In de afgelopen weken hebben Omrin, Circulair Friesland en Spark the Movement samen met De Uitkijkers de leerlingen meer geleerd over de waarde van afval. In de laatste lessen is aandacht besteed aan het toekomst-kijken, het dromen en het ontwerpen. De vraag die vervolgens gesteld is aan de leerlingen van groep 5 & 6 van de Burgerschool in Dokkum luidt; als jij Afval Architect zou zijn, wat zou jij dan maken van afvalmaterialen? Dit heeft geleid tot 12 uiteenlopende producten van sieraden tot nieuwe kleding en van een ‘echte’ nep planten tot een tas.

Tentoonstelling: ‘Verbeelding 17 werelddoelen’
Naast deze tentoonstelling hebben de leerlingen van het CSG Liudger uit Drachten gewerkt aan kunstwerken die de 17 werelddoelen, oftewel de SDG’s, verbeelden. Het resultaat daarvan is in dezelfde periode te bewonderen en staat ook in De Kanselarij.

 

Openingstijden tentoonstellingen
Datum: 3 juni t/m 1 juli 2022
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur
Toegang: GRATIS
Locatie: Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911 KS Leeuwarden

Op zaterdag 4 & zondag 5 juni van 12.00 – 17.00 uur is de tentoonstelling ook open

 

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu