Studenten leren vakantiewoning duurzaam te maken

ROC Friese Poort • Femke Gerbrandy
Betaalbare en duurzame energie
Duurzame steden en gemeenschappen
Industrie, innovatie en infrastructuur

Het Duurzaam Doen Huis van ROC Friese Poort is een levensechte leeromgeving voor studenten en bedrijven. Alle installaties zijn duurzaam en passen in verduurzamingsconcepten.

Leerlingen doen hier nieuwe inzichten op en de eerstejaars bouwstudenten zijn bezig geweest met het project vakantiewoningen. Ze zijn uitgedaagd om een mix van duurzame installaties uit te zoeken op basis van het energiegebruik van een hoekwoning. Het doel is om de vakantiewoning duurzaam te maken. De inzichten die de studenten opdoen, kunnen zij gebruiken voor de eerste verduurzamingsplan van de recreatiewoning.

Op dinsdag 1, 8 en 15 december 2020 volgden de studenten de workshop ‘Hoe verduurzaam ik mijn woning?’ Deze workshop staat ook eerder als SPARK in de Eregalerij. Deze workshop vond plaats in het Duurzaam Doen Huis. ‘We hebben vanmiddag ontdekt welke mogelijkheden er zijn om woningen te duurzaam te verwarmen’, zo reageren Jurre Zwaan en Hylke Munninksma, bouwstudenten van ROC Friese Poort in Sneek. ‘We kenden deze mogelijkheden nog niet allemaal’.

(Bron)

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu