World Summit of Students for Climate

Comenius Marienburg • Jorgen Snijder
Leven op het land
Waardig werk en duurzame groei

Thirza van CSG Comenius ging samen met Matthijs en hun aardrijkskundeleraar Jorgen Snijder naar The World Summit of Students for Climate in Finland. Samen met scholen uit 70 andere landen hebben zij (de leerlingen) een klimaatakkoord gemaakt. In het akkoord staat onder andere dat ze met elkaar er voor moeten zorgen dat er 800 bomen worden geplant per school, per jaar. De bedoeling is dat scholen in duo’s samen gaan werken om dit voor elkaar te krijgen. Ze zijn ook nog bezig met het maken van een platform zodat scholen elkaar op de hoogte kunnen houden met de acties die ze onderhouden.

Samen hebben ze om tafel gezeten met de president van Finland en hebben zij de World Circular Economy Forum 2019 bijgewoond.

World Summit of Students for Climate
Hier gingen alle deelnemers het natuur van Finland in om bomen te planten. Dit is een activiteit in Finland dat iedereen op de basisschool heeft gedaan. Zodat er bewustzijn is bij de leerlingen voor de leefomgeving.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu