Recycle producten in schoolwinkel Meester Jelles

Piter Jelles de Brêge • Corine Willemse
Kwaliteitsonderwijs
Partnerschap om doelstellingen te bereiken
Verantwoorde consumptie en productie
Waardig werk en duurzame groei

Kunnen wij het maken? Ja zeker, wij kunnen heel veel maken bij De Brêge. De school voor praktijkonderwijs van Piter Jelles in Leeuwarden is een school voor doeners. In praktijklessen wordt van alles gemaakt en waar mogelijk werken we met gebruikte materialen, bijvoorbeeld bij Techniek en Hout. Dit levert producten op die weer prachtig bruikbaar en verkoopbaar zijn.

Het verkopen gebeurt in Meester Jelles, de schoolwinkel die te vinden is in de Recycle Boulevard. Hier werken onze leerlingen onder begeleiding aan alle facetten van het inrichten van een winkel en verkoopwerkzaamheden. Ook op andere plekken binnen de Recycle Boulevard ontdekken leerlingen als stagiaire hun talenten. Tegelijk raken ze zo bekend met duurzaam en nuttig hergebruik van dagelijkse gebruiksvoorwerpen.

Bovendien maken ze klanten blij met verrassende producten en hun ontwapenende optreden in de winkel. Commissaris van de Koning Arno Brok was onder de indruk (foto).

Meester Jelles is te vinden bij de pop-up-winkels in de Recycle Boulevard van Omrin (Voltastraat 11, Leeuwarden). En op Facebook: facebook.com/meesterJellescadeautjes

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu