Prijsuitreiking Oesterzwammen- wedstrijd
Kinderen van 10 basisscholen kregen via Gemeente Leeuwarden een oesterzwammen- groeikit, van Fryslan Fungees – op voorwaarde dat ze de oesterzwammen na de oogst zouden verwerken tot een lekker recept. Uit de recepten werd de lekkerste gekozen door Willem Schaafsma van Restaurant Proefverlof.
St. Paulusschool won de kookworkshop, volgens de principes van Dutch Cuisine. Zie voor meer informatie over deze duurzame manier van koken: http://dutch-cuisine.nl/over-dutch-cuisine/
Het recept van st Paulusschool
Paulusragout
Ingrediënten:
zelf gekweekte oesterzwammen
heel veel liefde
kleine ui
lente ui
knoflook
bloem
melk
peper
selderij
extra: toast
Bereidingswijze
-starten met een glimlach
-uitje fruiten met knoflook
-gesneden oesterzwam erbij
-kruiden met wat peper
-melk toevoegen
-melk laten koken
-als het prutje kookt aanmaken met bloem tot dat het lekkere massa is
-tot slot de selderij en lente ui fijnsnijden en door de ragout mengen
-twee theelepels ragout op een toastje en serveren maar.
Recept is bedacht door de kinderen van de school.
terug naar het overzicht