Op naar een mooiere wereld!

Ambion & Kei College ism verschillende partners • Heleentje `swart
Alle doelen
Kwaliteitsonderwijs
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

 Hoe maak je de wereld een klein beetje mooier (met respect voor de aarde)? Alle eersteklassers van het Kei College en leerlingen uit groep 7 en 8 van een aantal Ambion-scholen zijn onlangs met deze speciale challenge gestart. 

De challenge ‘Een mooiere wereld’ is ontwikkeld door het Kei College, Ambion, Bibliotheken Mar en Fean, Ateliers Majeur en Museum Heerenveen (afgekort Kabam). De partners werken hierin samen aan een leerecosysteem voor Heerenveen en omstreken. Doel is om leerlingen intrinsiek te motiveren om ontdekkend (onderzoekend) en ontwerpend te leren met daarbij een rol voor technologie. Daarnaast willen de partners laten zien dat leren ook op andere plekken kan dan op school.

Tijdens de challenge ‘Een mooiere wereld’ werken leerlingen in groepjes aan een plan om de wereld een beetje mooier te maken. Hierbij worden ze begeleid door hun docenten. Daarnaast doen de leerlingen tijdens workshops bij de Bibliotheek, het Museum en Ateliers Majeur extra kennis op waarmee ze hun plan en/of prototype verder kunnen verfijnen. 

Benieuwd naar alle ideeën? Kom naar het slotevent ‘Een mooiere wereld’

Donderdag 22 juni sluiten we de challenge ‘Een mooiere wereld’ af tijdens een spetterend slotevent. Tijdens het event presenteren leerlingen de door hen bedachte uitvindingen voor ‘Een mooiere wereld’. Maar dat is niet alles!

Ook de Kinderinnovatieraad van Ambion is aanwezig en presenteert een aantal van de door hen opgezette thema-eilanden (mini leerecosystemen). De Wizzkids van Ambion geven verschillende boeiende workshops en op het open podium showen leerlingen hun kunsten en wordt er met elkaar gedebatteerd over een aantal interessante en actuele onderwerpen rondom het thema duurzaamheid. Ook het Bornego LEGO-team dat onlangs naar de wereldfinale in Houston ging, is present.

Kortom: een enorm inspirerend event van en door leerlingen van het Ambion en het Kei College. Bent u er bij?

Graag nodigen we u uit om aanwezig te zijn bij dit spetterende slotevent. Aanmelden kan tot donderdag 8 juni via de link of QR-code hiernaast.

Slotevent ‘Een mooiere wereld’

Datum: donderdag 22 juni, van 16.00 – 18.00 uur

Locatie: Kei College, Ds Kingweg 8 in Heerenveen

Wij zijn benieuwd naar alle ideeën, workshops en optredens, u ook?

Een groene groet,

Namens het samenwerkingsverband KABAM:

Kei College, Ambion, Bibliotheken Mar en Fean, Ateliers Majeur en Museum Heerenveen

 

Deze challenge is ontwikkeld met inzet van subsidie uit het steunpakket COVID t.b.v. gezondheids- en onderwijsachterstanden van de gemeente Heerenveen.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu