Minizonneboot- Raborace basisscholen

Stellingwerf College • Astrid Rienks
Duurzame steden en gemeenschappen
Goede gezondheid en welzijn
Klimaatactie
Verantwoorde consumptie en productie

Onder leiding van leerlingen van het Young Solar Team van de Young Solar Challenge, hebben 125 leerlingen van basisscholen uit Gorredijk, Haulerwijk en Oosterwolde een zonnebootje gemaakt. Daarna was er een wedstrijd. Bedrijven uit Oosterwolde hebben gesponsord. Initiatief is in samenwerking met Rabobank.

De Young Solar Challenge is een fantastisch project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek en dit doen ze op een leuke en interactieve manier door ze zelf een zonneboot te laten bouwen. Op deze manier komen ze niet alleen in contact met techniek, maar ook nog eens met innovatie en duurzaamheid. Bovendien spelen onder andere teamwork, tactiek, communicatie, begroten en sponsoring ook een belangrijke rol. Voor sommige jongeren is dit project niet alleen een super ervaring maar vinden ze ook hun roeping in de techniek wereld.

De Young Solar Challenge is dus een super leuke en toch leerzame manier om jongeren iets mee te geven voor de toekomst. Niet alleen de jongeren maar ook leraren zijn razend enthousiast over de Young Solar Challenge en ieder jaar doen dan ook meer scholen mee.

Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland
Sluit menu