Meet & Greet ‘Groene sector’

Nordwin College • Edith Zijlstra-Dijkstra
Kwaliteitsonderwijs
Leven op het land
Waardig werk en duurzame groei

Het Nordwin College organiseerde voor jongeren in het eindexamenjaar van VMBO en HAVO een Meet & Greet met de groene sector. Om op die manier de jongeren kennis te laten maken met groen/natuur/klimaat en welke rol zij daarin kunnen spelen. Het liefst nemen zij de jongeren mee naar bijzondere groene projecten en beroepen, maar helaas kan dat niet door de coronamaatregelen. Daarom hebben zij een online Meet & Greet georganiseerd waarbij groepjes jongeren online in gesprek konden gaan met verschillende mensen uit de sector.

Als groene scholen vinden zij het belangrijk dat jongeren op een positieve wijze in contact komen met het werken in het groen en welke verrassende mogelijkheden hier allemaal in zijn.

Tijdens de Meet & Greet sessies schetsten medewerkers van bedrijven als Donker Groen, Snoek Puur Groen, Hoveniersbedrijf Jos van den Akker en Natuurmonumenten een beeld van het werken in het groen. Vaak zijn dit medewerkers die zelf ook op één van de AOC’s in het Noorden hebben gezeten.

Jitske Heeg van het Nordwin College trad tijdens de Meet & Greet sessies op als gesprekleider. “Onze ervaring is dat jongeren het soms best eng vinden om een gesprek aan te knopen, daarom organiseren we de Meet & Greets in groepsverband. Dat voelt iets veiliger. Toch worden de groepen niet te groot, want dan is het weer lastig om een gesprek te voeren, zeker bij online ontmoetingen”, aldus Jitske.

 

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu