Climate Strike Friesland: bezoek een bedrijf!

Jongerenpanel Duurzaam Friesland • Bart Scholten
Klimaatactie

Ben je jong en maak je je zorgen over de manier waarop wij met deze aarde omgaan? Geeft op de barricades staan je echter niet een goed gevoel en wil je liever op een andere manier actief bijdragen aan oplossingen? Dan nodigt Jongerenpanel Duurzaam Fryslân je uit voor ons alternatief: #ClimateStrikeFriesland

Global Climate Strike – Al enkele maanden staken scholieren wereldwijd om aandacht te vragen voor het klimaat. Onder aanvoering van de Zweedse Greta Thunberg (16 jaar) kiezen veel jongeren om ook in de week van 23 t/m 27 september mee te doen aan de volgende Global Climate Strike: een keiharde actie om duidelijk te maken dat we echt moeten gaan handelen om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken.

Ook in Friesland zijn veel jongeren bezorgd. Maar wij als Jongerenpanel Duurzaam Friesland vinden de barricades niet persé de juiste weg. Er zijn al veel positieve voorbeelden en liever zoeken we het gesprek om te zien hoe we die voorbeelden kunnen verbinden en versterken, en hoe we de beweging richting een leefbare 22e eeuw kunnen versnellen.

Climate Strike Friesland – Jongerenpanel Duurzaam Friesland heeft daarom samen met Het Ware Noorden, Circulair Friesland en Spark the Movement een actie op touw gezet om in de week van 23 tm 27 september met jongeren uit het voortgezet onderwijs, MBO, HBO en van de universiteit een Friese Climate Strike te organiseren.

Tijdens de #ClimateStrikeFriesland roepen we jongeren op om op bezoek te gaan bij bedrijven en te vragen wat ze nu al doen aan duurzaamheid. Ook vragen we de ondernemers wat ze nodig hebben om een tandje bij te zetten. Want wat er op dit moment gebeurt is niet genoeg!

Het doel van deze actie is om samen een versnelling in gang te zetten waarbij bedrijven, organisaties en jongeren elkaar inspireren en vooruit helpen.

DOE JE MEE? Geef je dan nu op via deze link of stuur een mail naar bartscholten.mail@gmail.com


#ClimateStrikeFriesland in drie stappen:

Stap 1 Geef je op voor de kick-off op maandag 23 september om 15.00u in de Kanselarij in Leeuwarden (Turfmarkt 11). Dit is niet verplicht, maar wel inspirerend!

Stap 2 Stap tussen ma 23 september en vrijdag 27 september met 2 of 3 vrienden een bedrijf binnen, en…

  1. Vraag de ondernemer wat hij/zij nu al doet aan duurzaamheid
  2. Vraag de ondernemer wat hij/zij kan doen om te versnellen, en of het bedrijf daar hulp bij nodig heeft

Dit kan een bedrijf bij jou in de buurt zijn of een bedrijf van onze lijst

 Stap 3  Stuur de uitkomst van jullie interview naar bartscholten.mail@gmail.comof naar info@sparkthemovement.nl

 

Deze actie wordt georganiseerd door

• Jongerenpanel Duurzaam Friesland, Bart Scholten – bartscholten.mail@gmail.com

• Vereniging Circulair Friesland, Tobias Strating – tobias.strating@circulairfriesland.frl

• Het Ware Noorden, Eko Kooistra- eko@hetwarenoorden.frl

• Spark the Movement, Heleentje Swart – info@sparkthemovement.nl

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu