food waste challenge

Friese Poort • Gerard Voskuilen
Duurzame steden en gemeenschappen
Geen armoede
Geen honger

Kiem is het opleidingsrestaurant van ROC Friese Poort, voor de nieuwe generatie horecatalent. Van sfeermakers en smaakmakers. Van gastvrouwen en -heren in de dop, die je warm onthalen en op je wenken bedienen.

Maar ook van voedselpioniers met lef, die nieuwe combinaties maken en verrassende gerechten op de kaart zetten. Hier ontkiemen vaardigheden en ambities, met duurzame ideeën en vernieuwende voedselconcepten. Groen is de kleur van onze keuken. We kiezen voor eerlijk, lokaal en gezond. Je bent hier welkom. Om te proeven van een fantastisch vak en van fantastisch eten. Om te proeven van de toekomst. Wij koken volgens de principes van Dutch Cuisine – hier lees je alles over dit concept: https://dutch-cuisine.nl/diensten/5-principes/

Samen met Sven Ykema, Angelo Kuyer, Martijn van der Valle en de rest van de klas deed KIEM mee aan de Food Waste Challenge.  Tijdens deze  Challenge worden restaurants uitgedaagd om minder voedsel te verspillen. Tien restaurants hebben meegedaan. Het afsluitende viergangendiner was in restaurant KIEM.

De studenten van de vakopleiding Zelfstandig Werkend Kok en Gastheer/-vrouw hebben creatieve oplossingen bedacht om voedselverspilling tegen te gaan. Zo is er bier gebrouwen waar oud brood in verwerkt zit en is er een vegetarische paté en croute van oud brood gemaakt. In totaal is er bij de opleidingsrestaurants van ROC Friese Poort 20% minder voedsel verspild. Een geweldige prestatie!

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu