500e SPARK! Expeditie SEALAB met de Toekomstmakers

mbo, hbo en wo • Gabriele Copini
Alle doelen
Duurzame steden en gemeenschappen
Klimaatactie
Kwaliteitsonderwijs
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Afgelopen schooljaar hebben zo’n 30 studenten en begeleiders van het Friesland College, Friese Poort, Aeres, NHL Stenden en Campus Fryslan voor de 4e keer een unieke ervaring gehad op klipper Grote Beer. Zij maakten een zevendaagse zeiltocht over de Waddenzee. Bij Sea Lab draait het om het verkennen van de Duurzame Werelddoelen en persoonlijk leiderschap.

Sealab is ondertussen een begrip en ook komend jaar steken we weer van wal. Iedereen is welkom: studenten van alle leeftijden, en van alle opleidingen en alle niveaus! Naast het zeilen op zee doen studenten ook de Waddeneilanden aan. Daar steekt iedereen de handen uit de mouwen om de eilandbewoners te helpen; zo draagt SeaLab extra bij aan de mienskip! Door dit avontuur aan te gaan leren de deelnemers zichzelf en de omgeving kennen en leveren ze een actieve bijdrage aan het gebied door onderzoek te doen en mee te helpen aan beheerswerkzaamheden en het ondersteunen van goede doelen.

 

Nieuwsgierig? Bekijk dan snel deze prachtige film van Jordan van der Maas (24) – wildlife filmmaker, waarin de zee, de eilanden en de jongeren onlosmakelijk in beeld worden gebracht…. Veel kijkplezier!

 

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu