Behulpzame buur

ROC Friese Poort • Ids Willem Kuhlman, Nordien Youfi, Senne Buijs, Katiana van der Bij, Henrik Leegstra en Kimberly van der Velde
Duurzame steden en gemeenschappen
Kwaliteitsonderwijs
Ongelijkheid verminderen
Waardig werk en duurzame groei

In een voetbalkantine van Leovardia, in een wijk rondom ROC Friese Poort, doen studenten Sociaal Werk werkervaring op als behulpzame buren in ‘eigen’ wijk. Eerder werden kennis en kunde gedeeld met de wijk, maar sinds dit schooljaar nemen ze ook zelf deel aan de wijk met hun vaardigheden. Hierdoor heeft de school een buurtfunctie gekregen in de buurt. De studenten Ids Willem Kuhlman (21), Nordien Youfi (22), Senne Buijs (20), Katiana van der Bij (22), Henrik Leegstra (20) en Kimberly van der Velde lopen stage bij het project FP Buren. Waaronder het gebied rondom de school, Noordoost Leeuwarden, als werkterrein valt.

Met hulp van professionele hulpverleners in de wijk gaan de studenten aan de slag met de vraag van hun ‘buren’. Dit doen zij vanuit de kantine. Ze ondersteunen bij het organiseren van activiteiten en initiëren ontmoeting tussen buurtbewoners. Het idee is dat ze hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid tonen én ervaren hoe het is om als sociaal werker aan de slag te zijn. Het project FP Buren was eerst voornamelijk gericht op het ondersteunen van ouderen. Nu is de focus met de komst van de studenten verplaatst naar ook andere doelgroepen en behoeften van de buurt.

Lees hier het artikel in de Leeuwarder Courant om te zien wat de studenten allemaal hebben gedaan.

Genomineerd voor de LC Awards
De studenten zijn met hun sociaal-maatschappelijke bijdrage en de impact die ze hiermee bereiken, genomineerd voor de LC Awards. Een competitie tussen onderwijsinstellingen, dat jaarlijks georganiseerd wordt door de Leeuwarder Courant waarbij studenten van een Friese onderwijsinstelling met hun projecten worden geselecteerd op inspiratie, originaliteit en denkkracht.

Benieuwd naar de andere projecten? Bekijk ze in de Eregalerij en breng ook jouw stem uit!

>> Stem hier op jouw favoriete project vóór 6 juni! <<

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu