Opening SDG House ‘De Kanselarij’

Het publiek staat juichend met SDG borden in de lucht voor de Kanselarij bij de opening van de SDG House Fryslân met duurzaam confetti

De opening van SDG House Fryslân was gisteren op 4 oktober 2021 één groot feest, met zon, vele bezoekers en met confetti gemaakt van aardappelzetmeel!🎉

Het SDG House Fryslan beoogt nauw op te trekken met de andere ‘huizen’ in het noorden en zodoende betrof de 1e formele activiteit een Noordelijke oploop met de coördinatoren, en een aantal jongeren, bedrijven en onderwijsmakers die zich in Groningen, Drenthe en Friesland sterk maken voor de SDGs- de Sustainable Development Goals van de VN.

In de middag maakte hier ook Gemeente Leeuwarden de nieuwe lokale SDG-helden bekend. Zij ontvingen een oorkonde van locoburgemeester Hein de Haan voor hun inspirerende inzet voor één of meerdere van de 17 Duurzame Werelddoelen (#SDGs) op regionaal niveau.

Naast de drie nieuwe helden vertelden de helden van vorig jaar hoe het hen was vergaan. Zo verzorgde Seniorentheater De Rimpel bijvoorbeeld een prachtig optreden over eenzaamheid (SDG 3).

Verder opende Bianca van Reenen i.s.m. Fairtrade Leeuwarden een indrukwekkende foto expositie #fairvooruit van regionale SDG initiatiefnemers. Deze foto’s zijn komende periode te bezichtigen in De Kanselarij in Leeuwarden. De bedoeling is dat deze daarna gaat rondreizen door Noord Nederland.

Nu de Kanselarij officieel open is als SDG House Fryslân kan je hier oa materiaal lenen om de Sustainable Development Goals zichtbaar te maken, zoals kussens of borden, een SDG-kompas bestellen met eigen logo erop en ook kan je er terecht voor al je SDG-vragen!

Expositie fotovoorstelling Fair Vooruit hangt aan de muur met langslopend publiek
Het publiek zit voor een podium waar oorkondes worden uitgereikt
SDG 17 partnerschap om de doelstellingen te bereiken gedrukt op de rugleuning van in dezelfde kleur stoel
terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu