Onderwijs- handleiding

Om de circulaire transitie te versnellen zijn vaardigheden nodig die mensen in staat stellen om innovaties te benutten, nieuwe bedrijfsprocessen in te richten, te denken vanuit het belang van een ander of verder te kijken dan wat hier en nu zichtbaar is. Het ontwikkelen van zulke vaardigheden vraagt om nieuwe vormen van opleiden. Daarom hebben IKcircuLEER, SME en Circulair Friesland | SPARK the Movement namens de coöperatie Coöperatie Leren voor Morgen een inspirerende onderwijshandleiding ontwikkeld over circular skills in de bouw.

De onderwijshandleiding is tijdens vier ontwerpsessies samen met docenten, studenten en tal van andere experts op het gebied van de circulaire transitie, circulair onderwijs en circulaire bouw tot stand gekomen. De handleiding bestaat uit inspirerende portretten en praktijkverhalen, een stappenplan voor het onderwijs, verschillende werkvormen en talloze bronnen om verdere praktische stappen mee te zetten.

De onderwijshandleiding is bedoeld als inspiratiebron voor het onderwijs, om inzicht te krijgen in wat er speelt rond circulariteit om zelf met circulair denken en doen aan de slag te gaan.
Waar zijn bedrijven mee bezig, en waar zijn het vmbo, mbo en hbo al mee bezig? Experts vertellen over trends, over de circulaire ontwerpprincipes en over welke vaardigheden er nodig zijn.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu