Duurzaam Doen Huis

Foto: NoordZ

In het Duurzaam Doen Huis van Friese Poort wordt gewerkt met Levensecht Projectonderwijs. Op deze site lees je hoe door beleven, ontdekken en doen studenten – maar ook docenten – in 6 stappen worden meegenomen in het leren voor een circulaire economie en een duurzame samenleving. 

Ook staat op de site de wereld aan informatie – allemaal inspiratie en voorbeelden over hoe je aan de slag kunt gaan, en welke projecten er zijn geweest. Een echte aanrader!


Hier de 6 stappen waar Centrum Duurzaam mee werkt. Deze maken deel uit van het reguliere onderwijsprogramma. De docent en of studenten bepalen zelf welke stappen ze willen volgen.

1. Excursie
Studenten ervaren zelf een levensechte praktijksituatie

2. Challenge
Studenten gaan aan de slag met een praktijkvraag van een externe opdrachtgever:

a. Challenge | eerste idee | 1 dag
b. Eerste idee uitwerken tot definitief ontwerp | 10 weken
c. Maken van prototype / eindproduct | 10 weken

3. (Duurzaam Doen) Lezing
Theoretische introductie van de praktijkvraag door de externe opdrachtgever

4. Praktijk dag(-deel) / (-delen)
Praktische toepassing bij externe opdrachtgever of andere organisaties

5. Gastlessen(carrousel)
Nieuwe kennis ophalen uit het bedrijfsleven via gastsprekers

6. Excursie
Als ervaringsdeskundige het levensechte project afsluiten in de praktijk

Meer weten? Benader snel Roeland Westra, Projectleider Centrum Duurzaam via rwestra@rocfriesepoort.nl

Op de foto: Achter het schoolcomplex van ROC Friese Poort aan de Anne Waldmanwei in Leeuwarden staat een merkwaardige unit. Het model lijkt op een hoefijzer dat op zijn kant is geplaatst en bij eerste oogopslag doet het denken aan een buitensauna zoals je die veel tegenkomt in Scandinavië. Het is de ECOkubus van Centrum Duurzaam. Gebouwd door de eigen studenten van de bouw- en techniekopleidingen en uniek in Nederland!

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu