De Blue Delta

De Blue Delta is ons thuis. Een brede strook van prachtige eilanden, draslanden, agrarische klei- en veenlandschappen en beboste zandgebieden langs de Noordwest-Europese kust. Door de eeuwen heen hebben we ons leven en levensonderhoud aangepast om één te zijn met het water en het landschap, waardoor we een diepe relatie hebben gevormd die onze cultuur, onze industrie en ons leven drijft. De Blue Delta is niet alleen het land waarop we leven, maar ook een mentaliteit.

Maar voor de meer dan 2 miljoen mensen in de delta is het nu nodig om te handelen naar de toekomst. Gezien de toegenomen effecten van ecologische gevaren zoals de klimaatverandering, bodemdegradatie en verlies aan biodiversiteit, maar ook sociale uitdagingen in verband met demografische, democratische en economische veranderingen, voelen we de urgentie om te leren hoe we deze uitdagingen kunnen aangaan en hoe we brede welvaart kunnen bereiken tegen 2030.

Hiervoor hebben we de creatieve en vindingrijke betrokkenheid van iedereen nodig: partners van de overheid, wetenschappers, het bedrijfsleven, burgers en studenten, praktisch of analytisch georiënteerd. Afgeleid van de Sustainable Development Goals (SDGs) bundelen verschillende netwerken hun krachten om de mondiale opgaven te vertalen naar betekenis voor onze Blue Delta.

SPARK draagt ​​bij aan deze gemeenschappelijke beweging.

Voor meer informatie, zie: http://www.bluedelta.world
 
terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu