Coöperatie Leren voor Morgen

Coöperatie Leren voor Morgen maakt zich sterk voor duurzaam onderwijs en zet zich in voor docenten die duurzaamheid willen oppakken en integreren in de lessen.

Leren voor Morgen bestaat uit een groep samenwerkende organisaties. Als netwerk zetten zij zich in voor leren voor duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijs en van peuter tot professional.

Het doel is om duurzaamheid in het DNA van het onderwijs te verankeren. Dit doen zij aan de hand van een integrale benadering: The Whole School Approach. Als raamwerk voor de inhoud van duurzame ontwikkeling gebruiken we de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze brede insteek houdt in dat er naast bijvoorbeeld milieuaspecten, ook gekeken wordt naar de sociale kant van duurzaamheid (gelijkheid en inclusiviteit).

De coöperatie is tevens landelijk coördinator van de Alliantie rondom SDG4 – kwaliteitsonderwijs. Ze verbinden docenten, scholen en organisaties die verder willen met duurzame ontwikkeling in het onderwijs. Dit doen zij door middel van hun netwerken, bijeenkomsten, evenementen en projecten. De uitvoering van de diverse projecten gaat in samenwerking met aangesloten leden, die met beide benen in de praktijk staan.

SPARK the movement zit mede in het bestuur van coöperatie Leren voor Morgen. Voor al je vragen, kun je ook contact opnemen met de projectleider van SPARK, Heleentje Swart via info@sparkthemovement.nl of 0683905690.

Afbeelding door Milagro Elstak

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu