Aansluitings- netwerk VO-HO

SPARK the Movement heeft een constructief gesprek met het Aansluitingsnetwerk vo-ho Fryslân gevoerd over ‘krachten bundelen’!

Op dinsdag 23 februari is er uitgebreid kennis gemaakt met Hilde Mesken en Bert Colly, twee van de drie trekkers van dit netwerk. Zij richten zich op verbeterde aansluiting tussen voortgezet en hoger onderwijs op het gebied van loopbaanoriëntatie, onderwijsdidactiek en zorg. Afstemming met de ambities van de regio is vanzelfsprekend een belangrijk aandachtspunt; hiervoor heeft het Aansluitingsnetwerk bijvoorbeeld 2 Docent Ontwikkel Teams (DOTs) actief in de provincie: het BedrijfsDOT en een het DOTinternationaliseren, het laatste team richt zich op regionale duurzaamheidsvraagstukken met een internationale dimensie.

Samen constateren we dat het voortgezet onderwijs een ‘oppepper’ kan gebruiken wat betreft het adopteren van de Duurzame Ontwikkeldoelen van de VN (SDGs) en het werken met regionale vragen van bedrijven, gericht op de circulaire economie en het bouwen aan een duurzame samenleving.

In 2025 wil Friesland bij de Europese koplopers horen voor een circulaire economie. Help jij ook mee om de transitie te maken richting een circulaire economie en een duurzame samenleving?!

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu