Huisje, boompje, meterkast!

Nordwin College • Energy Challenges/ Nordwin Buitenpost
Betaalbare en duurzame energie
Kwaliteitsonderwijs
Leven op het land

Nordwin College Buitenpost doet ook dit jaar mee met de Energy Challenges. Door de corona-crisis is dat een hele opgave, maar door slimme, leuke opdrachten speelt de organisatie flexibel in op de veranderde omstandigheden. In plaats van op school het energieverbruik in kaart te brengen doen leerlingen dat nu thuis.

De 3e energiespeurtocht heeft als thema Huisje, Boompje, Meterkast. Met filmpjes van Klokhuis ontdekken kinderen hoe energie van de centrale naar huis wordt getransporteerd. Weet jij waar jullie meterkast zit? Hier kan je zien hoeveel energie jullie huishouden verbruikt….Ook bespreken ze het effect van zonnepanelen en hoe het terugleveren van energie in zijn werk gaat.

Tip: De schooldakrevolutie brengt onafhankelijk advies uit hoe je ook op jullie nog kale dak (meer) panelen kan laten aanleggen!

Tot slot, en dat sluit naadloos aan bij het Groene Onderwijs dat op Nordwin wordt aangeboden, maken ze de link naar groen en slim:

Groen in de stad verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en verkoelt in warme periodes. Groen is ook essentieel voor een klimaatbestendig en duurzame omgeving. Daarnaast is er een aangetoond effect op de gezondheid en op de sociale verbindingen van mensen die in een groene omgeving wonen, werken en recreëren. 

De razende energiereporter van Energy Challenges pikte van de leerlingen van Buitenpost op hoe je zelf een insectenhotel kan timmeren. Het resultaat daarvan zie je op de foto hierboven!

De hele energiespeurtocht vind je hier: online energiespeurtocht.  Het specifieke derde deel vind je hier. Voor de handleiding om zelf een bijenhotel te maken, zie hier.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu