Winnaar internationale prijs Nuffic

Greidhoeke goes Onderwijs • Feikje Toering
Kwaliteitsonderwijs
Leven op het land

Leerlingen van de ‘Greidhoeke goes Onderwijs’ hebben samengewerkt met leeftijdsgenootjes uit het buitenland over de grutto. Met dit project hebben zij de jaarlijkse internationaliseringsprijs van Nuffic gewonnen! De prijs is een boekenbon van €500, bedoeld voor basisscholen die op een innovatieve manier aan de slag zijn gegaan met wereldburgerschap of vroeg vreemdetalenonderwijs in het Engels, Duits of Frans.

De Friese leerlingen realiseerden onder andere een museumexpositie, een Friestalig poplied met videoclip en een eigen Greidhoeke-journaal. Ze volgen de reis van de grutto naar Friesland en terug. Daarmee onderzoeken zij niet alleen de leefomgeving van de grutto, maar ook de diversiteit in natuur en cultuur. Het gebruik van Nederlands, Fries en Engels heeft gezorgd voor een meertalige component en het Friese popliedje belandde eind vorig jaar zelfs in de Friese Top 100. Dit zorgde ervoor dat de jury niet om de inzending heen kon!

 

Jurylid Ton de Kraay: “Het project begint dicht bij de leefwereld van de kinderen, maar spreidt zich dan heel mooi uit en raakt met de thema’s milieu, taal en cultuur aan diverse schoolvakken. De focus op milieu en biodiversiteit sluiten prachtig aan bij wereldburgerschap. Via mailcontact met leeftijdsgenootjes in Frankrijk en Spanje ontdekten de leerlingen bovendien meer over de leefwereld van de grutto’s in het buitenland.”

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu