Webinar: Sustainable systemic thinking

Van Hall Larenstein • Pauline Drost
Industrie, innovatie en infrastructuur
Klimaatactie
Kwaliteitsonderwijs
Leven in het water
Leven op het land
Verantwoorde consumptie en productie
Waardig werk en duurzame groei

Minor

De webinar sustainable systemic thinking: new and circular business models is een onderdeel van de minor International Business en Natural Resources bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden. De minor geeft studenten de mogelijkheid om internationaal duurzaam te ondernemen. Dit doen ze in samenwerking met andere universiteiten, bedrijven en overheden die al op weg zijn naar circulariteit.

 

Webinar

De naam van de webinar: Sustainable systemic thinking zegt eigenlijk al genoeg. Het is een vak in duurzaamheid op systeemniveau. In de webinar worden de studenten uitgedaagd om circulair te denken. Ze leren dat producten op een verantwoorde manier geproduceerd en geconsumeerd kunnen worden door te kijken naar natuurlijke systemen als het ecosysteem.

 

Oneindige cyclus

Een product wordt gemaakt van materialen die bestaan uit grondstoffen afkomstig uit de natuur. Als een product niet meer nodig is dan gooi je het meestal weg en dan belandt het bij de rest van je afval. Zonde! Met de webinar leer je dat afval in verbinding staat met het telkens opnieuw produceren van nieuwe of dezelfde producten.

Materialen kunnen composteerbaar zijn en het afval kan teruggebracht worden tot grondstoffen. Met die grondstoffen kunnen er nieuwe of dezelfde producten geproduceerd worden en zo beland je in een oneindige cyclus. Bovendien laat je hiermee zien dat afval opruimen ook duurzamer kan. 

 

Internationale verbondenheid

Bij de webinar waren er gastsprekers aanwezig afkomstig uit Portugese universiteiten, bedrijven en overheden die allemaal bezig zijn vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel voor de planeet, mens en dier.

Ook waren twee Nederlandse docenten aanwezig die deze webinar in het Engels hebben gegeven. Duurzaamheid doen we niet alleen in ons land, maar ook in andere landen en dat zorgt voor een internationale verbondenheid.

Wil je meer weten wat in Portugal aan duurzaamheid wordt gedaan, zie ook: https://planetiers.com/worldgathering

 

Bron foto: webinar Sustainable systemic thinking

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu