Toekomst- bestendige (t)Huisduinen

MBO Life Sciences • Robbert de Geus
Duurzame steden en gemeenschappen
Kwaliteitsonderwijs
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Van Huisduinen naar project ‘Thuisduinen2050’
In de gemeente Den Helder zijn de Huisduinen een van de populairste woonlocaties. De natuurgebieden geven rust en ruimte. Door veel bewoners wordt het gebied gezien als natuurbeleving en recreatie. Bij de betrokken bewoners rees steeds meer de vraag hoe zij als bewoners van de Huisduinen kunnen bijdragen aan de toekomstige ontwikkeling van hun woon- en leefomgeving. Zonder dat de identiteit en het karakter van het gebied verloren zou gaan. Daaruit is het initiatief ‘Thuisduinen2050’ ontstaan.

Studenten denken mee
Afgelopen donderdag 24 september zijn 8 studenten van de opleiding Water & Milieu (Friesland College en Nordwin College) naar de kick-off bijeenkomst geweest. Hier waren ook studenten bij aanwezig van Inholland en ROC kop van Noord Holland. Zij hebben zich verdiept in het dorp en de aangedragen projecten.

De studenten uit Friesland gaan in 2 groepen aan de slag met elk een eigen project. De projecten zijn:
1) zout in het dorp en;
2) afvalwater en hemelwater.
Over 4 maanden zullen alle studenten een advies presenteren aan het dorp. Op die manier helpen zij de duurzaamheidsambitie van het dorp weer verder te brengen.
Om tot innovatieve en bruikbare adviezen te komen, hebben de studenten een workshop creatief denken gekregen om zo out of the box te leren denken. Het is de bedoeling dat de studenten duidelijke creatieve stappen gaan zetten met de projecten.

Het was voor hen een super interessante dag. Zij hebben het dorp verkend, waarbij zij ook een aantal bewoners hebben geïnterviewd. Het verdiepen in de persona van Huisduinen was hierbij leerzaam en nuttig. Donderdag 21 januari is de afronding van de projecten.

Zie ook www.thuisduinen2050.nl

 

 

 

 

 

Bron: Noord Hollands Dagblad

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu