Studenten Veldbonen winnen Impactprijs

AOC Terra • Marjan Nijenbanning
Leven op het land
Verantwoorde consumptie en productie

Studenten van de opleiding Food, Life & Innovation van Terra MBO Groningen, hebben met het project ‘Veldboon’, donderdag 4 maart, de Impactprijs Groen Onderwijs 2020 in de wacht gesleept. Daarmee hebben ze een geldprijs van 2500 euro gewonnen. De prijs is voor innovatieve projecten die op een positieve manier, impact hebben op het voedsel, klimaat en leefbaarheid.

Veldboon
De studenten van Terra MBO hebben van een oud gewas, veldbonen dat momenteel erg in trek is bij telers in de provincie Groningen, pasta, pizzabodem en dipsaus gemaakt. De veldboon is een eiwitrijk product wat niet veel gebruikt wordt voor menselijke consumptie, terwijl dit wel kan. Het geldbedrag dat de studenten hebben gewonnen, gaat gebruikt worden om de gemaakte producten op de markt te brengen.

Livestreamuitzending
De winnaars werden bekendgemaakt tijdens de livestreamuitzending ‘Jongeren aan Zet’ vanuit Het Nationale Theater in Den Haag. Voorafgaand aan de bekendmaking was er een talkshow, gepresenteerd door Twan Huys.

Meerdere prijzen
De opleiding, die in 2019 is begonnen, heeft eerder prijzen gewonnen. In 2019 wonnen ze de eerste prijs tijdens de MBO Challenge tegen voedselverspilling en in 2020 wonnen ze met de Voedsel Jongerenraad de publieksprijs van Good Practices Sustainable MBO 2020.

(Bron)

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu