Studenten ontwerpen app voor betere wereld

NHL Stenden • Akkemar Born
Geen armoede
Industrie, innovatie en infrastructuur
Kwaliteitsonderwijs
Ongelijkheid verminderen

Stel je voor: een game waarin je leert hoe je met je geld moet omgaan. Spelenderwijs leren hoe je geld kan verdienen, uitgeven en sparen. Dit is precies wat zes studenten van NHL Stenden van de opleiding Communication & Multimedia voor ogen hadden, toen ze met de opdracht van Epic Solutions aan de slag zijn gegaan.

Tien weken lang hebben de zes studenten van de minor Game Development en 3D op NHL Stenden gezwoegd. Zij hebben al hun energie gestoken in het maken van een spel waarin de speler de basis van het ondernemerschap spelenderwijs leert. Het eerste prototype is nu klaar om te testen.

Dit allemaal in samenwerking met de non-profitorganisatie Epic Solutions. Een organisatie die zich inzet om kansarme mensen in ontwikkelingslanden te helpen. Mensen met bijvoorbeeld geen of weinig opleiding, verdienen volgens hen ook een kans. Door ze les te geven in business en marketing, leren deze mensen hoe ze voor zichzelf kunnen beginnen als echte ZZP’ers.

Zuid Afrika
Een eerste prototype is er al, maar hoe nu verder? Het is ontzettend belangrijk dat dit prototype bij de doelgroep wordt getest. Alleen op die manier kan worden vastgesteld of zij de game ook begrijpen. Het moet voor hen speelbaar zijn.
Een oplossing was al snel gevonden: een reis naar Zuid-Afrika. Hier krijgen de studenten de kans om hun eerste prototype te testen bij de doelgroep. Aan de hand van de testresultaten die hieruit voortkomen, kan het spel verder worden ontwikkeld.

Door in Zuid-Afrika actief te testen en begeleiding te bieden tijdens het testen van het prototype, hopen de studenten een beter spel te ontwikkelen die aansluit op de doelgroep.

De reis naar Zuid-Afrika wordt mede mogelijk gemaakt door Topfonds Oranjewoud.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu