Studenten bouwen een zelfvoorzienend ark

Van Hall Larenstein • Robert Grit
Betaalbare en duurzame energie
Industrie, innovatie en infrastructuur
Schoon water en sanitair
Verantwoorde consumptie en productie

Studenten Milieukunde aan de Van Hall Larenstein, Maaike Kunst (21), Jan Auke Kooistra (24), Marten de Vlugt (24) en Robert Grit (28) werken bij Pakos Machinebankwerkerij in Drachten voor de eigenaar Paul van Middelaar. De eigenaar ging zich steeds meer verdiepen in duurzaamheid en kreeg toen als visie om een afgedankte woonboot om te toveren tot een ecologisch woonboot dat ook iets toevoegt aan de wereld. De afgedankte woonboot is omgedoopt tot project Wetenschappelijk Ecologisch Leefomgeving. Hoe kan de woonboot zo zelfvoorzienend mogelijk worden gemaakt? Samen met de studenten ging hij ermee aan de slag om dat uit te zoeken. Ook mochten ze alles gelijk toepassen om de droom van Van Middelaar waar te maken, en werd het project ook deels hun droom om eraan mee te mogen werken!

Lees hier het artikel in de Leeuwarder Courant om te zien wat de studenten moesten uitzoeken.

Genomineerd voor de LC Awards
De studenten zijn met dit circulaire project genomineerd voor de LC Awards. Een competitie tussen onderwijsinstellingen, dat jaarlijks georganiseerd wordt door de Leeuwarder Courant waarbij studenten van een Friese onderwijsinstelling met hun projecten worden geselecteerd op inspiratie, originaliteit en denkkracht. Met dit project hebben zij de publieksprijs gewonnen! Een mooie Spark van de maand.

Benieuwd naar de andere projecten? Bekijk ze in de Eregalerij.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu