Sterk Fries Ondernemerschap

RUG Campus Fryslan • prof. Gjalt de Jong
Kwaliteitsonderwijs
Partnerschap om doelstellingen te bereiken
Waardig werk en duurzame groei

Aan het begin van het nieuwe studiejaar kregen studenten Social Entrepreneurship (Campus Fryslan) een workshop-sessie van Sterk Fries Ondernemerschap. Zo maakten ze kennis met de techniek van design-thinking. In anderhalf dagdeel kwamen de groepen tot een prototype van een SDG-proof onderneming. Spark the Movement gaf samen met andere experts adviezen.

Met de Campus Fryslaân Sustainable Startup Academy wil de universiteit toekomen aan de vraag van studenten om de eigen ondernemersskills te ontwikkelen. Via de duurzame Startup Academy worden praktische methoden en hulpmiddelen aangereikt aan studenten. Deze methoden en hulpmiddelen bieden ondersteuning bij het opstarten van een duurzaam bedrijf. Het programma bestaat uit zeven workshops: van concept tot award en van klantontdekking tot pitch. De Business Idea Generator, wordt de methode om ideeën te genereren van Stanford University gebruikt. Duurzame bedrijfsideeën van hoge kwaliteit worden ontwikkeld en verfijnd, waarmee de eerste stap wordt gezet op weg naar duurzaam ondernemen.

De Sustainable Startup Academy wordt aangeboden in samenwerking met Sterk Fries Ondernemerschap. Vanuit UG / Campus Fryslân zijn prof. Gjalt de Jong en dr. Thomas Long betrokken bij de Sustainable Start-Up Academy. Volgens Dr. Thomas Long was de aftrap succesvol; “De studenten waren zeer gedreven om oplossingen voor ondernemers te vinden voor een aantal duurzame ontwikkelingsdoelen. Hieruit zijn verschillende ideeën voortgekomen die echt potentieel hebben en we kijken uit naar de volgende sessie om hen te helpen die ideeën verder te ontwikkelen.”

Lees hier ook het magazine Sterk Fries Ondernemerschap.

(Bron)

Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland
Sluit menu