Solon – Wegwijs met geld

NHL Stenden • Orlando Cecilia
Geen armoede

Solon Financieel Kompas is er voor álle jongeren en jong volwassenen. Een goed begin met geld is goud waard. Hoe krijg je je eigen koopgedrag onder controle en hoe stel je goede financiële doelen? Afgestemd op de behoeften van onze doelgroep ontwikkelen wij verschillende programma’s om de weerbaarheid van jongeren te stimuleren. Onze programma’s en workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Deelnemers krijgen tips and hand-outs mee om hun financiën makkelijker en toegankelijker te maken.

Ook organiseren wij Budget Bootcamps, om het gedrag van deelnemers te prikkelen en te ontwikkelen. Daarnaast geven we voorlichting, tips, en helpen we inzicht ontwikkelen in de financiële werkelijkheid.

Wist je dat…
Solon was een politicus en poëet in het oude Griekenland. Hij hield zich bezig met wetgeving en sociale misstanden. In de invoering van de Seisachteia bijvoorbeeld zorgde ervoor dat alle slaven die in slavernij raakten door schuld en wanbetaling hun vrijheid terug kregen. ‘Iemands vrijheid mag nooit als onderpand voor betalingen gebruikt worden’.

Solon Financieel Kompas zet zich in voor mensen die nieuw zijn in de wereld of moeite hebben met de onoverzichtelijkheid van onze bureaucratie.

Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland
Sluit menu