Red de sinaasappel!

Basisscholen • Alie Valkema
Duurzame steden en gemeenschappen
Klimaatactie
Kwaliteitsonderwijs
Leven op het land

Vorig jaar had de gemeente Leeuwarden 7000 sinaasappels besteld voor leerlingen van basisscholen die gemeente zou gaan helpen. Het plan was dat verschillende leerlingen hielpen met het slepen van opgehaalde kerstbomen om bodems ermee te bedekken. Daardoor wordt de grond vruchtbaarder en groeien er planten beter op.

De leerlingen konden hierdoor op een educatieve manier wat tijd in de buitenlucht doorbrengen. Maar konden daarmee ook bijdragen aan de leefbaarheid van Leeuwarden en leerden over de biodiversiteit. Zo konden ze op een andere manier in contact staan met groen in hun omgeving.

Dit plan tussen scholen en de gemeente Leeuwarden kon helaas niet doorgaan door het coronavirus en de eerste lockdown.
Er bleven 7000 sinaasappels over. Deze zijn toen uiteindelijk gedoneerd aan drie voedselbanken in Leeuwarden, drie verschillende instanties voor daklozenopvang en een koepel van zorginstellingen. Hoewel de actie niet is doorgegaan met de basisscholen, is dit toch een leuk initiatief om te delen.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu