Plastic-free Welcome Package hospitality sector

NHL Stenden • Erik Peelen
Industrie, innovatie en infrastructuur
Verantwoorde consumptie en productie

De onderzoeksgroep “Circularity in Hospitality” (NHL Stenden) organiseerde onlangs een focusgroep bijeenkomst, waar we de alternatieven van single use plastics in de hospitality industrie hebben bekeken, en waar we zijn begonnen met het ontwerpen van een CIRCULAIR EN PLASTICVRIJ WELKOMSTPAKKET voor hotels, groepsaccommodaties, campings en andere bedrijven in de hospitality sector.

Hanneke Schmeink van Circulair Friesland heeft een inspiratie sessie gegeven over het huidige aanbod van een welkomstpakket, en de alternatieven voor het vermijden van plastic in dit pakket besproken. Hier is Marcel Crul (lector Circular Plastics) nader op in gegaan, met zijn presentatie over het vermijden van plastics in het algemeen. Hierna zijn we het gesprek aangegaan met verschillende Friese ondernemers over onder andere de belangrijkste producten in een circulair welkomstpakket, en de problemen die kunnen ontstaan bij het ontwerpen van dit pakket.

Tijdens deze bijeenkomst is er een visuele samenvatting gemaakt door illustrator Gerco van Beek. Zie de afbeelding hieronder of klik hier voor het PDF-bestand!

Wij als onderzoeksgroep “Circularity in Hospitality” komen graag in contact met andere bedrijven die samen met ons willen meedenken over verschillende vraagstukken met betrekking tot circulariteit in de hospitality industrie.

Interesse en/of vragen? Neem contact met ons op via email:
Erik Peelen (Junior Project Assistant) – Erik.peelen@student.nhlstenden.com
Dr. Lucia Tomassini (Project Leader) – Lucia.tomassini@nhlstenden.com

 

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu