Minder fossiele brandstoffen op je bord

Van Hall Larenstein • Korrie Hoekstra
Betaalbare en duurzame energie
Kwaliteitsonderwijs
Verantwoorde consumptie en productie

Minder fossiele brandstoffen op je bord

In het kader van het Fossielvrij Weekend van 9 tot 11 oktober 2020 in Noord-Nederland hebben studenten van Van Hall Larenstein, die de minor Feeding Our Planet volgen, een filmpje gemaakt over fossiele brandstoffen en voedsel.

Bewuste keuzes
Als je minder fossiele brandstoffen wilt verbruiken, kun je in plaats van de auto, de fiets naar de supermarkt nemen. Dat weet iedereen. Waar niet iedereen zich bewust van is, is dat je vervolgens in die supermarkt met de keuzes die je maakt, ook bepaalt hoeveel fossiele brandstoffen je gebruikt. Voor de productie, het vervoer, de verwerking en de verpakking van voedsel worden namelijk fossiele brandstoffen gebruikt. In dit filmpje vertellen de minorstudenten hoe je met bewuste keuzes wat betreft je voedsel ervoor kunt zorgen dat er minder fossiele brandstoffen worden gebruikt.  Dat doen ze aan de hand van drie thema’s: foodmiles, verpakking en voedselverspilling.

Minor Feeding our planet is een minor waarin studenten aan de slag gaan om de voedselvoorziening van de toekomst duurzamer te maken. De minor draait op locatie Leeuwarden van september tot januari.

Benieuwd naar het filmpje over fossiele brandstoffen en voedsel? Ga dan naar: https://www.instagram.com/p/CGKDOGph6-Y/

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu