Jongeren worden voedselexperts

Dockinga College • Kees Siderius
Goede gezondheid en welzijn
Kwaliteitsonderwijs
Verantwoorde consumptie en productie

Leerlingen van havo 4 en vwo 5 van het Dockinga college in Dokkum kregen van de gemeente Noordeast-Fryslân en de makelaars van Jong Leren Eten de volgende vraag: ontwikkel lesmateriaal over gezond en duurzaam voedsel voor de brugklas.

Een heel actueel thema, maar ook heel breed! Want je kunt het hebben over de productie van voeding en het transport, over verpakkingen en verspilling, maar ook over het maken van gezonde keuzes. De jongeren vormden voor de duur van dit project een Jongeren Advies Bureau in samenwerking met IVN* (www.ivn.nl/jongerenadviesbureau). Hoe dat in zijn werk gaat en wat de jongeren ervan vinden, zie je in dit filmpje.

*IVN (Instituut voor Natuureducatie) is een organisatie om jong en oud de natuur te beleven. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

Jongeren worden voedselexperts Jongeren worden voedselexperts Jongeren worden voedselexperts Jongeren worden voedselexperts Jongeren worden voedselexperts Jongeren worden voedselexperts Jongeren worden voedselexperts

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu