Laatste voorronde Waste Battle

Aeres (Nordwin College) • Gooitske Zijlstra
Verantwoorde consumptie en productie

Vorig jaar kon er door corona op 16 december 2021 geen finale plaatsvinden van de Waste Battle. Ze hopen dat deze plaats kan gaan vinden op 10 maart 2022.

In aanloop naar de finale van volgend jaar, presenteerden verschillende teams hun ideeën op Aeres (voorheen het Nordwin College) in Sneek. De vijfde editie alweer. Waarbij de scholen uit Friesland en Overijssel die meedoen aan het initiatief, een onvergetelijke week krijgen over zwerfafval.

Wat is Waste Battle?
De Waste Battle is ontstaan op initiatief van Gooitske Zijlstra. Een waardevol project op een laagdrempelige manier om het wereldwijde zwerfafvalprobleem aan te stippen. Met het project bedenken ze niet alleen ideeën om zwerfafval te voorkomen, maar worden ze ook nog eens bewust van zwerfafval, “Gooi ik dat lege blikje in de bosjes of toch in de prullenbak?”, aldus wethouder Erik Faber.

Hij is betrokken bij de gemeente Súdwest-Fryslân en is dankbaar voor het initiatief van Gooitske Zijlstra. Zij heeft in de gemeente een team opgesteld met Ane Norder. Hij wist veel mensen in zijn netwerk in beweging te krijgen en in het o.a. regelen van sponsoren voor het steunen van het project: Donker Groep, Jumbo Kooistra, Omrin, Rabobank ZuidwestFriesland en Roelofs.

Winnaars voorronde
Team ‘Moai plak’ won in deze laatste voorronde met hun originele opvoering in koeienpak met een gitaar en zang de juryprijs. Het team bestaat uit uit de leerlingen Jowena, Elske en Renske.
Team Limpio heeft de publieksprijs gewonnen. Dit team bestaat uit Hedwig, Naomi, Nouriya en Silka.

Finale
In maart gaan de zes teams die de voorrondes hebben gewonnen hun ideeën presenteren tijdens de finale. De teams die door zijn, zijn van Aeres, CSG Bogerman en RSG Magister Alvinus.

Bekijk hier de volledige pagina in het Waste Battle journaal.

 

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu