Grondonderzoek Biosintrum

Nordwin College • Rens van Gelder & Damon Kuiper
Leven op het land

Rens van Gelder (22) en Damon Kuiper (18) van de opleiding Natuur & Recreatie op het Nordwin College in Leeuwarden, zijn bij Biosintrum Oosterwolde bezig met een groot project. Ze zijn bezig met het verzamelen van bakken met grondmonsters vanuit heel Nederland (120 stuks!) om die vervolgens te gaan onderzoeken. Zoiets is uniek in Nederland en over de rest van de wereld, daarom zijn zij nog aan het uitzoeken hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Alle bakken met grondmonsters komen op het terrein van het Biosintrum.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de twee studenten de randvoorwaarden opstellen hoe je de grondmonsters het beste kunt onderzoeken. Daar hebben zij al enorme stappen in gezet hoe je dit het beste kunt aanpakken. Daar lees je meer over via de Leeuwarder Courant, klik hier om naar het artikel te gaan.

Genomineerd voor de LC Awards
Rens en Damon zijn met hun grootse project genomineerd voor de LC Awards, jaarlijks georganiseerd door de Leeuwarder Courant, waar studenten met hun projecten worden geselecteerd op inspiratie, originaliteit en denkkracht.

Naast dit project, zijn er nog 16 andere projecten genomineerd voor de LC Awards. Bekijk ze in de Eregalerij en breng ook jouw stem uit!

>> Stem hier op jouw favoriete project vóór 6 juni! <<

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu