Groep 7 en 8 gaan naar SpaceBuzz voor een ruimteles

Educatiecentrum de Bostuin • Marleen en Tjark Bos
Duurzame steden en gemeenschappen
Leven in het water
Leven op het land
Schoon water en sanitair

De SpaceBuzz is een grote raket, waarin basisschoolleerlingen een ruimtereis kunnen maken. Astronauten zien vanuit de ruimte hoe bijzonder mooi, maar ook hoe kwetsbaar onze aarde is. De kinderen gaan een levensechte ruimtereis maken op vrijdag 17 februari bij basisschool De Driesprong op het parkeerplein. Een reis die hun kijk op onze planeet voorgoed verandert. Educatiecentrum Bostuin is de initiator van dit programma dat, samen met een aantal partners, aangeboden wordt aan basisscholen. De partners staan zelf ook op het plein met elk hun eigen verhaal.

 

Een van de pijlers van Educatiecentrum De Bostuin is ‘klein zijn, groot doen’. Een oorzaak van kansenongelijkheid van de kleine school ten opzichte van grote scholen in het westen is budget, waardoor mooie educatieve programma’s aan de neuzen van onze leerlingen voorbij gaan.

Stichting Educatiecentrum Bostuin heeft zich tot doel gesteld om elk jaar te proberen om met samenwerkingspartners zo`n programma kosteloos aan te bieden aan de deelnemende scholen.

 

Aarde als ruimteschip
Ruim honderd leerlingen van groep 7 en 8 van SWS de Driesprong, OBS Hendrik Wester, CBS De Wegwijzer, CBS De Loopplank en OBS De Hilliglo gaan de reis maken. Ze zijn inmiddels al druk met de missies bezig uit het lesprogramma van de Spacebuzz. Na de ruimteles ontvangen de leerlingen dan ook een certificaat voor het uitgevoerde NASA programma. Medeoprichter en ambassadeur van SpaceBuzz, André Kuipers: “Vanuit de ruimte zag ik hoe schitterend mooi en bijzonder de aarde is. Wij mensen zijn allemaal astronaut van een ruimteschip dat ‘aarde’ heet. Daar moeten we ongelooflijk zuinig op zijn!”

Hoe zuinig, dat vertellen de samenwerkende partners:

  • Gemeente Westerwolde legt de Duurzaamheid Urgenda uit
  • Jong Leren Eten / Gezonde School:  Voeding en Natuur; informatie over gezonde en duurzame voeding, je footprint (welke impact heb jij op de aarde?) en meer!
  • Waterschap Hunze en Aa’s laat Nederland van boven zien met de reliëfkaart
  • Gronings Vuur Westerwolde wil weten hoe de kinderen Westerwolde zien in 2050

De krachtstroom voor de raket komt van Koetje HSC Plus dat voor het parkeerplein gevestigd is.

De SpaceBuzz staat tussen 9.00 en 14.00 uur op het parkeerplein van SWS De Driesprong in Vriescheloo, Dorpsstraat 145a.

 

Foto: Hunze en Aa’s (Waterschap)

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu