Groene Inspiratiewebinar

Nordwin College en Terra MBO • Edith Zijlstra-Dijkstra
Kwaliteitsonderwijs
Leven op het land
Waardig werk en duurzame groei

Op 18 februari heeft Nordwin College en Terra mbo een online Inspiratiewebinar georganiseerd voor mensen uit de groene sector. Het klimaat verandert, natuur en gezondheid heeft meer aandacht nodig dan ooit te voren. Dit vraagt om nieuwe kennis en goed opgeleide mensen. Om deze kennis met elkaar te delen binnen de sector organiseerden Nordwin College en Terra deze Groene Inspiratiewebinar.

Ruim 100 vakmensen waren online aanwezig waren. Het eerste deel van het webinar werd ingeleid door Egbert Roozen, directeur VHG en Douwe Snoek, voorzitter VHG regio Noord. Zij inspireerden de aanwezigen met een boeiend verhaal over de toekomst van de groene sector. Egbert Roozen schetste de verandering in de groene sector: “De groene sector is één van de sectoren, die niet lijdt onder de coronacrisis. Sterker nog, het brengt aan het licht dat de sleutel van veel maatschappelijke uitdagingen in het groen ligt”. De bedrijven in deze sector hebben én krijgen daarom een belangrijke positie. “Groenbedrijven worden koplopers, dat vraagt een andere aanpak van bedrijven en een andere aanpak van het onderwijs”, vult Douwe Snoek aan.

Het is van groot belang dat de groenbedrijven en het groene onderwijs elkaar weten te vinden in het Noorden. Egbert Roozen sloot af met: “Onze duurzame toekomst wordt gecreëerd door wat we vandaag met elkaar doen”. Met de oproep aan alle vakmensen in het groen om elkaar vooral op te blijven zoeken, om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Vervolgens konden de deelnemers kiezen uit verschillende workshops waar men kon luisteren naar experts uit de brede groene sector. Diverse onderwerpen kwamen aan bod, zoals circulair spelen over het vergroenen van schoolpleinen en wijken, de wondere wereld van biomassa, zicht op biodiversiteit en hoe kan Nederland zich weerbaar maken tegen extreme vormen van weer. Welke kansen biedt dit voor de groene sector? Maar er was ook een workshop van een duurzame bloemist. Hoe kan een bloemist laten zien dat zij duurzaam onderneemt, wat vraagt dat van de bedrijfsvoering en inkoop van een duurzaam assortiment bloemen en planten?

Ook in deze coronatijd weten onderwijs en vakmensen elkaar te vinden én te inspireren!

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu