GEO Circle project

Marne College • Kees Siderius
Alle doelen

‘GEO Circle’ is de titel van een internationaal project voor middelbare scholen in Duitsland, Tsjechië en Nederland. In dit project werden honderden jongeren zich bewust gemaakt van het grote belang van ‘circulaire economie’ voor hun duurzame toekomst. Leraren van alle partnerscholen die meededen aan het GEO Circle project hebben een innovatieve methode geleerd om daarmee te werken in het praktijkonderwijs.

Een groot aantal externe partners, zoals overheden, bedrijven, andere scholen en niet-gouvernementele organisaties, werkten samen in dit project, zodat er een heel nieuw netwerk van samenwerking in externe partners ontstaan.

Het GEO Circle project liep van 2017 tot december 2020 en wordt medegefinancierd door het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Drie scholen in Nederland doen mee aan dit project, waaronder het Marne College in Bolsward.

Waarom doet Marne College Bolsward mee?
Het Marne College vindt het erg belangrijk om studenten te leren werken met projecten die de studenten helpen om een goede basis te leggen voor examenprojecten en die hen ook voorbereiden op het toekomstig hoger onderwijs.

Tijdens het schooljaar 2018-2019 werkten een grote groep aantal studenten aan GEO Circle projecten. Leer hier het verslag van de resultaten, geschreven door een van de studenten. Ook werkten er 53 studenten aan het GEO Circle Project met twee opdrachtgevers: Marne School Facility Management en Dijkstra Draisma Bouwgroep. Daar lees je hier meer over.

Nieuw project 2020
Nadat het project succesvol was doorlopen tijdens het schooljaar 2018-2019, zou er een nieuw project starten in januari 2020. Waar ongeveer 60 studenten aan mee zouden doen aan het GEO Circle project om circulair populairder te maken! Er was ook een plan om in juni 2020 een groot internationaal conferentie te organiseren in Leeuwarden, samen met partnerscholen en IVN. Helaas kon dat geen doorgang krijgen i.v.m. het Coronavirus.

Voor de toekomst
De komende jaren zal het GEO Circle project verder uitgerold worden volgens de IVN-methode.

Bron: https://www.geo-circle.eu/

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu