Game over sociale duurzaamheid

NHL Stenden • Martijn van Ginkel
Goede gezondheid en welzijn
Ongelijkheid verminderen
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Een game over sociale duurzaamheid die laat zien waarom het sociale aspect van duurzaamheid zo belangrijk is. In de game praat je met veel personen. Je leert ze kennen, voert opdrachten uit en dat allemaal met als hoger doel ervoor te zorgen dat de gemeenschap dichter bij elkaar komt.

In de game speel je als boer Joe. Joe woont in een vallei met allerlei andere personen. Wanneer Joe denkt dat één van zijn kippen is gestolen, verdenkt hij zijn tweelingbroer Hank (ook een boer). Zij komen in een conflict en plotseling valt het magische zwaard in hun vallei uit elkaar. Niemand begrijpt hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het zwaard heeft eeuwen centraal gestaan voor vrede en was in vroegere tijden door een nobele ridder naar de vallei gebracht. Nu het zwaard is vernietigd, is iedereen bang dat de onrust terug zal keren.
Wanneer Joe zich geroepen voelt om de vrede en de gemeenschap tussen de mensen terug te laten keren, komt iedereen erachter dat de kracht altijd al in henzelf lag. Ze besluiten gezamenlijk om het oude symbool van het zwaard (dat stond voor strijd), te vervangen voor iets passenders, namelijk een robijnen hart.

 

Wil je meer weten? Mail dan naar martijnvanginkel2@gmail.com

 

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu