Friesland College wint Energie OntwerpChallenge

Friesland College • Friesland College
Betaalbare en duurzame energie
Verantwoorde consumptie en productie

Het Friesland College heeft de landelijke Energie OntwerpChallenge van SMARTCirculair gewonnen. SmartCirculair is een landelijk projectbureau dat onderwijs, ondernemers en overheid uitdaagt om nieuwe concepten te ontwikkelen voor slimme energie en klimaattransitie.

Bij het Friesland College begon de deelname met een hackathon. Vier teams van het Friesland College legden in de hackathon de basis voor hun concepten. Daarvan vielen 2 in de prijzen. De ‘Special Award’ ging naar het concept van Blue Glow, zij kwamen met het slimme idee energie te halen uit lichtgevende algen. Deze algen gloeien blauw licht op na zonsondergang. Dit kan worden toegepast bij bijvoorbeeld musea, festivals en andere evenementen voor een special effect. De grote winnaar van de Energie OntwerpChallenge was het windmolentje ook gewonnen door het Friesland College. Het windmolentje is gemaakt van gerecycled plastic dat als bouwpakket over de hele wereld te leveren is. Elk molentje levert genoeg stroom om een kamer te verlichten op plekken waar geen elektriciteit is. Het bouwpakket voor het windmolentje is voor een hele lage prijs te maken en is daarom toegankelijk voor de armere landen. Wil je meer lezen over dit innovatieve concept? Klik dan hier!

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu