Een skateboard van recyclebaar materiaal

Friesland College • Djûke Voigt
Verantwoorde consumptie en productie

Djûke Voigt wilde voor haar keuzedeel ‘inspelen op innovaties’ met behulp van plastic dopjes een skateboard in elkaar knutselen. Surfen en skaten doet ze al vanaf ze 3 jaar is dus daar wilde ze wat mee doen! En het is haar gelukt ook, het eindresultaat: een skateboard geheel gemaakt van recyclebaar materiaal.

Het board bestaat uit meerdere laagjes zodat hij goed stevig en veilig is, maar toch flexibel. Met behulp van een speciale plastic versnipperaar heeft ze plastic dopjes omgetoverd tot twee lagen voor haar skateboard. Ze heeft de versnipperde plastic verhit in een plaatje in de oven. Vervolgens heeft ze het plastic op een langwerpige plaat gelegd met bakpapier zodat het er niet aan vast zou blijven plakken. Toen dat goed gesmolten was heeft ze het meteen tussen de pers gelegd zodat het goed plat werd en vervolgens heeft ze de plaatjes met spray lijm op het bord geplakt. De binnenkant van het skateboard bestaat uit een stuk Honeycombe en daar omheen zitten 4 lagen hout voor stevigheid en flexibiliteit. Dat noemen we nog eens recyclen! Wil je het hele proces van Djûke lezen? Klik dan hier.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu