Een game die meertaligheid bevordert

RUG Campus Fryslân • Kirsten Wildenburg & Engelina Smeins
Ongelijkheid verminderen

Kirsten Wildenburg en Engelina Smeins van RUG Campus Fryslân onderzoeken of een game kan helpen bij het bevorderen van taalbewustzijn en een open houding naar meertaligheid. Dit is een van de projecten die is genomineerd voor de LC Awards, jaarlijks georganiseerd door de Leeuwarder Courant, en hoort bij SDG10. Ongelijkheid verminderen. Met de game willen ze meertaligheid omarmen.

De game Babelar, mede ontwikkeld door het Europees Kenniscentrum voor meertaligheid Mercator, is bedacht om een positievere houding tegenover meertaligheid te bewerkstelligen in de klas. De app kan in veertien verschillende talen worden gespeeld en is dus erg breed inzetbaar. De app is in maart al gelanceerd, maar ze zijn nog druk bezig met het weghalen van beperkingen. Ze hopen dat in september, bij de start van het nieuwe schooljaar de app opnieuw aandacht krijgt.

Meer erover lezen kan via de website van Leeuwarder Courant: https://www.lc.nl/extra/Meertalig-met-een-game-26822870.html

Naast dit project, zijn er nog 16 andere projecten genomineerd voor de LC Awards. Bekijk ze in de Eregalerij en breng ook jouw stem uit!
>> Stem hier op jouw favoriete project vóór 6 juni! <<

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu