Educatiecentrum de Bostuin

Educatiecentrum de Bostuin • Marleen en Tjark Bos
Leven op het land

Educatiecentrum de Bostuin beschikt over 1,5 hectare grond achter het woonhuis van Marleen en Tjark Bos. Achteraan het land bevindt zich een bos. In het bos worden er door het Educatiecentrum de Bostuin groene lessen gegeven.
Bijvoorbeeld een kriebelles of het plukken van pruimen. De lessen die de leerlingen krijgen bij de Bostuin zijn veelal gekoppeld aan het seizoen, maar het belangrijkste is dat de lessen worden gekoppeld aan het curriculum. Voorafgaand aan de les, informeert de Bostuin bij de docent wat het thema van het curriculum is. De Bostuin probeert het onderwerp zoveel mogelijk in de les te verwerken. Hierdoor wordt de theorie in de praktijk gebracht.

Ook biedt het Educatiecentrum de Bostuin een cursus bestaande uit intervisieavonden. De cursus is bedoeld voor stagiairs/docenten/studenten en vrijwilligers die zelf groene lessen willen geven. Het idee van de intervisieavonden is dat er rugtassen worden gevuld met lesmateriaal dat aansluit op het seizoen en het curriculum van de school. De materialen uit de rugtas kunnen tijdens een les toegepast worden. In een volgende intervisieavond bij het Educatiecentrum de Bostuin, wordt de les besproken en eventuele veranderingen in de les worden aangepast.

De intervisie-avonden zijn dit schooljaar ’21/’22 gratis in verband met een pilot. Inmiddels is de cursus al gestart. Eind dit schooljaar zullen de data’s voor volgend schooljaar bekend worden gemaakt, mocht het een succes zijn.

Wil je meer informatie, een lesaanbod aanvragen voor je klas of meedoen met de cursus om zelf groene lessen te kunnen geven? Neem dan een kijkje op de website: https://www.educatiecentrumbostuin.nl/

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu