Echt of nepgeld?

Weekendschool Baljée • Linda Galema
Geen armoede
Geen honger
Kwaliteitsonderwijs

Tijdens kantoor tijden naar het loket bij de bank om daar je contante geld op te halen?

Wij kunnen het ons niet meer voorstellen, maar toen Geertje en Tiety bij de Rabobank begonnen met werken ging dat nog zo. Ze vertelden ons heel veel over de verschillen van het werken bij de bank vroeger en nu. We zien nu busjes van Waardetransport rijden, en dit gebeurde vroeger gewoon door de bankmedewerkers zelf.

Ook hadden zij vals geld mee om aan ons te laten zien. Sommige briefjes waren wel heel erg goed nagemaakt maar de geldautomaat bij de bank kan ze er makkelijk uit pikken! Geertje en Tiety konden ons ook veel vertellen over fraude en geldezels. Het is heel belangrijk dat je nooit je pincode aan iemand anders geeft!

Na alle informatie was het tijd voor de geld quiz. De groep werd in 4 teams verdeeld en we hebben een quiz gedaan met tips om verstandig met geld om te gaan.

Het was een hele informatieve middag voor iedereen, en we willen Tiety en Geertje van de Rabobank heel erg bedanken voor hun enthousiasme, de leuke middag en het mooie spellenpakket!

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu