De groene veranderaar

Aeres MBO Leeuwarden • Jans Helmers

Bij Aeres MBO-Leeuwarden inspireren we elkaar, werken we gezamenlijk aan onze weerbaarheid, wendbaarheid, inclusiviteit en relatie. We zetten ieders kracht in om elkaars talenten te ontwikkelen, om met passie en ambitie bij te dragen aan de maatschappij van nu en die van de toekomst.De infographic hieronder laat kort en bondig zien waar wij voor staan en dient als strategische plan voor onze locatie.

Living the green habit – Haak je aan?

Circulair leven en werken met mens, dier 

Wil jij bijdragen aan een gezonde leefomgeving en impact maken? Dan ben je bij Aeres MBO Leeuwarden aan het goede adres! Wij verzorgen opleidingen midden in de unieke omgeving van Friesland. Friesland is sterk in watertechnologie, voeding, agribusiness, recreatie en natuur. Onze opleidingen dienen de duurzaamheidsinnovaties in de regio.

Met bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden werken wij samen aan de regionale kracht. Weet jij dat Noord-Nederland landelijk voorop loopt voor wat betreft de opmars van de circulaire economie en innovaties ten aanzien van de duurzaamheid?

Met onze opleidingen werken wij daaraan mee – aan een gezonde, fijne en gelukkige regio, samen met bedrijven, inwoners en professionals en in samenwerking met de natuur. Dat is onze missie! Onze focus ligt op de gezonde bodem en rijk voedsel, schoon water voor iedereen en het welbevinden van mens, dier en leefomgeving. Onze kijkrichting is circulaire leven en werken.

Onze opleidingen zijn flexibel ingericht. Studenten werken aan betekenisvolle vraagstukken, van zowel bedrijfsleven als maatschappelijke organisaties uit de regio. En zelfs internationaal! Met andere woorden: wij leiden op in een betekenisvolle omgeving waarin studenten werken aan innovaties met betrekking tot duurzaamheid en circulariteit. Zo leert de student om maximale impact te generen voor zichzelf, de ander en de natuur. De development goals van de Verenigde Naties zijn natuurlijk onze inspiratiebron.

Ons onderwijs is divers en heeft de praktijk als uitgangspunt. Het talent van de student is leidend, evenals de noodzaak om met dat talent bij te dragen aan een mooiere, schonere, veilige en fijne wereld. We staan met de poten in de klei: ons onderwijs speelt zich zowel op school als in de wereld af. Onze studenten staan bij het bedrijfsleven bekend als groene veranderaars en wendbare professionals die niet bang zijn om een bijdrage te leveren aan de vraagstukken van morgen. We staan voor inclusiviteit. Iedereen is welkom en mag zijn wie die is en leren wat die wil. We leveren maatwerk!

Eigenaarschap op leven en leren staat bij ons hoog in het vaandel: ook na de opleiding komen onze alumni terug om zich verder te ontwikkelen.

Wij zijn trots op wat we doen! Op onze locatie is onze missie voelbaar en merkbaar. Op onze school beleven wij en onze studenten ‘the green habit’.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu