Cursisten inburgering maken kookboek en steunen goed doel

Friesland College • Sneek bakt er wat van!
Duurzame steden en gemeenschappen
Geen honger
Goede gezondheid en welzijn
Ongelijkheid verminderen

Eten brengt mensen samen. Dat was het idee bij cursisten die meededen aan de inburgeringscursus van het Friesland College in Sneek. Door corona is het samen eten lastig geworden, maar recepten delen kan wel. De cursisten maakten samen een online kookboek met recepten uit eigen land. Een kleine greep in de recepten uit het digitale boek is gratis te downloaden. Voor alle recepten, kan er met een donatie, het digitale kookboek hier gedownload worden.

Er kwamen ontzettend veel positieve reacties op het boek van mensen die het boek wel willen kopen. Zo is er een doneeractie ontstaan, waarbij het verzamelde geld wordt gedoneerd aan de vluchtelingenorganisatie UNHCR. Hiermee vangen ze met dit idee gelijk meerde vliegen in een klap. Verbinding met de andere cursisten, met het nieuwe land, en ze steunen een goed doel!

Hoe dit idee is begonnen en verder tot stand is gekomen? Wat voor soort recepten staan erin? Dat lees je allemaal via dit artikel in de Leeuwarder Courant.

Genomineerd voor de LC Awards
De cursisten zijn met dit impactvolle project genomineerd voor de LC Awards, jaarlijks georganiseerd door de Leeuwarder Courant, waar studenten, in dit geval de cursisten bij een onderwijsinstelling met hun projecten worden geselecteerd op inspiratie, originaliteit en denkkracht.

Naast dit project, zijn er nog 16 andere projecten genomineerd voor de LC Awards. Bekijk ze in de Eregalerij en breng ook jouw stem uit!

>> Stem hier op jouw favoriete project vóór 6 juni! <<

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu