Circulaire ontwikkeling gaat door in de vakantie!

Friesland College • Frank Kroondijk
Kwaliteitsonderwijs
10 Dagen in de nieuwe werkelijkheid!
 
Een kaart als bedankje en afsluiting van tien dagen werken aan CasCo: 10 studenten van tussen de 16 en de 50 jaar van het Friesland College, afkomstig van 5 verschillende opleidingen werkten samen met verschillende docenten en externe leermeesters en meedenkers in de vakantie tien dagen aan de ontwikkeling van circular skills.
Ze hebben onderzoek gedaan naar het bouwen van een duurzaam gebouw en een prototype hiervan gemaakt waarbij de thema’s sustainability, duurzaamheid aspecten en de energie transitie een centrale rol speelde. Ook gingen ze in gesprek met Innofest, een organisatie die zich inzet voor innovatie en duurzaamheid door verschillende festivals te organiseren, waarin ze ideeën kregen over het inzetten van deze gebouwen op een festival. Er wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheden voor spin-off projecten in samenwerking met andere colleges in zowel binnen als buitenland.
terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu