Burger vs. Consument

Van Hall Larenstein • Pauline Drost
Verantwoorde consumptie en productie

Pauline Drost, docente minor International Business & Natural Resources aan de hogeschool Van Hall Larenstein, wil het komend schooljaar in haar klas een discussie starten over de huidige tijdsgeest van de maatschappij. Wat zijn wij? Burgers of consumenten? Beide of neigen we toch met z’n allen meer naar de consument?

Steeds meer burgers in westerse landen consumeren door de groei in kapitalisme. Met alle gevolgen van dien. Steeds meer burgers worden zich er ook steeds meer van bewust en zien de gevolgen ervan in, maar het veranderen van gedrag is enorm lastig. Vooral in een maatschappij waarbij de kapitalistische tijdsgeest de norm lijkt te zijn geworden.

In het komend schooljaar wil Pauline het boek ‘Mastering the Circular Economy‘ (2021) van Ed Weenk daarom ook behandelen in een les. Het is een gids om bedrijven voorgoed om te vormen tot een proactieve kracht. Het helpt je kijk op de circulaire economie te verbreden, de kennis te verdiepen en de ambities om meer en beter te doen, te vergroten.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu